Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarjem se zdi zadnje počivališče Janeza Pavla II. ‘preprosto in lepo’

Objava: 05. 05. 2011 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Romarjem se zdi zadnje počivališče Janeza Pavla II. ‘preprosto in lepo’

Papežev grob v Petrovi baziliki si je moč ogledati tudi preko spletne kamere.

Od torka zjutraj obiskovalci bazilike sv. Petra v Vatikanu lahko obiščejo tudi novo zadnje počivališče blaženega Janeza Pavla II. In kakšno je mnenje romarjev o grobu novega blaženega?

Škotski duhovnik John McGinley, ki je v Rim pripotoval z bratom in svakinjo, skupaj pa so se udeležili slovesnosti ob razglasitvi, ga opisuje kot ‘preprostega in okusno urejenega’. Po njegovem mnenju je to natanko takšen grob, kakršnega bi si želel tudi pokojnik sam, saj nikoli ni bil nagnjem k blišču. Preprostost groba je tudi izredno ganljiva, meni John McGinley, saj je romar ganjen že ob sami navzočnosti na tako posebnem kraju.

Nova grobnica po mnenju škotskega duhovnika odlično odseva življenje bl. Janeza Pavla II. To je bilo življenje v ponižnosti, življenje v molitvi in preprostosti. Ob tem pa je bil nekdanji papež velika priča in velik prerok v vesoljni Cerkvi.
Ves torek je bil oltar sv. Sebastijana v osrčju pozornosti obiskovalcev Petrove bazilike. Pred bl. Janezom Pavlom II. je kapela sv. Sebastijana nudila zadnje počivališče papežu Inocencu XI., ki je Cerkev vodil v 17. stoletju, njegove posmrtne ostanke pa so zdaj prenesli k oltarju Spremenjenja ob marmornem kipu apostola Andreja.

K zadnjemu počivališču bl. Janeza Pavla II. pa je speljana tudi spletna kamera. Od torka dalje si je na spletnem naslovu http://www.vaticanstate.va/EN/Monuments/webcam/index?cam=webcam2&testo=Blessed%20John%20Paul%20II%27s%20Tomb v krajših časovnih razmikih moč ogledati papežev grob v kapeli sv. Sebastijana.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh