Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruski glasbeniki zaigrali papežu

Objava: 20. 05. 2010 / 12:09
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ruski glasbeniki zaigrali papežu

Moskovski patriarh Kiril papežu Benedikt XVI. poklonil koncert ruske glasbe

Papež Benedikt XVI. se je sinoči v Avli Pavla VI. v Vatikanu udeležil koncerta ruske glasbe v izvedbi Ruskega nacionalnega orkestra, sinodalnega zbora iz Moskve in cerkvenega zbora iz Petrograda. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je večerni koncert svetemu očetu poklonil moskovski pravoslavni patriarh Kiril.

Koncert je bil osrednji dogodek ‘Dnevov ruske kulture in duhovnosti v Vatikanu’, ki so se začeli v sredo s srečanjem med metropolitom moskovskega patriarhata Hilarionom Alfejevim in predsednikom Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani kardinalom Walterjem Kasperjem. V sredo je potekal tudi simpozij z naslovom ‘Pravoslavni in katoličani danes v Evropi’, na katerem so udeleženci razpravljali o krščanskih koreninah in skupni kulturni dediščini Vzhoda in Zahoda.

Na zaključni tiskovni konferenci je predsednik Papeškega sveta za kulturo nadškof Gianfranco Ravasi med drugim izpostavil, da kadar govorimo o kulturi, pri tem ne moremo zanemariti duhovnosti. Kardinal Kasper pa je dejal, da je na področju dialoga med Vzhodom in Zahodom bistvenega pomena ravno kulturni dialog. Tisočletna razdelitev med Vzhodom in Zahodom po Kasperjevih besedah ni bila povzročena le s teološkimi razlikami in s političnimi konflikti, ampak predvsem s kulturnim oddaljevanjem in odtujevanjem. Metropolit Hilarion pa je izpostavil pomen skupnega pogleda v prihodnost, saj so katoličani in pravoslavni poklicani, da branijo krščanske vrednote v družbi, predvsem v močno razkristjanjenih državah.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh