Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S. dr. Mojca Šimenc z današnjim dnem v vlogi generalne tajnice SŠK

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 17. 04. 2023 / 08:43
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2023 / 11:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
S. dr. Mojca Šimenc z današnjim dnem v vlogi generalne tajnice SŠK
S. dr. Mojca Šimenc. FOTO: Tatjana Splichal

S. dr. Mojca Šimenc z današnjim dnem v vlogi generalne tajnice SŠK

S. dr. Mojco Šimenc so škofje decembra na seji Slovenske škofovske konference imenovali za generalno tajnico SŠK. Z današnjim dnem je prevzela svoj mandat, na katerem je nasledila generalnega tajnika p. dr. Tadeja Strehovca, ki so ga na to funkcijo slovenski škofje imenovali spomladi leta 2013.

S. Mojca Šimenc je redovnica v salezijanskem redu Hčera Marijinih pomočnic. Do sedaj je opravljala svoje poslanstvo kot višja predstojnica slovensko-hrvaške inšpektorije.

Je druga od petih otrok iz kmečke družine v Dolu pri Ljubljani. Njen starejši brat Janez je duhovnik, župnik v Kranjski Gori. Leta 1990 je naredila zaobljube, vedno znova pa ji je v izziv, kako jih uresničevati, je pred časom povedala za Družino. Na papeški salezijanski univerzi v Rimu je študijsko poglabljala vprašanje formacije tistih, ki se ukvarjajo z vzgojo duhovniških in redovniških poklicev. Svojo doktorsko nalogo s področja pedagoških znanosti je uspešno zagovarjala decembra 2018 na katedri za poklicno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Salezijanske papeške univerze v Rimu.

Izzivi, ki jih vidi pri svojem poslanstvu

Ko je v javnost februarja prišla novica, da bo s. dr. Mojca Šimenc prevzela odgovorno vlogo generalne tajnice SŠK, smo jo pri Družini prosili za intervju. O svojih pričakovanjih je takrat dejala: »Želim delati dobro v delovni ekipi in ustvariti dobro ozračje. Treba pa se bo seveda tudi seznaniti z delom, ki me čaka. Mislim, da lahko pri tem računam na svojega predhodnika. Vidim, da je v svojem mandatu postavil veliko dobrega in da bom dobila dobre sodelavce.«

S. Mojca Šimenc na delovno mesto v osrčju Cerkve prihaja z zavestjo, da bo delala za skupno dobro, saj je Cerkev naš skupni dom. Želi si pričevanjskega pristopa. »Ljudje si želijo videti Boga v našem življenju, bodisi v življenju posameznika, še bolj pa v življenju neke skupnosti.« Tiste, ki so »alergični« na Cerkev, želi nagovoriti spoštljivo. Pomembno se ji zdi, da Cerkev poišče odgovore, o čem želi govoriti svetu, na kakšen način in kaj želijo res spodbujati.


Novi generalni tajnici SŠK s. dr. Mojci Šimenc sodelavke in sodelavci Družine čestitamo in ji želimo obilo blagoslova pri njenem novem poslanstvu!


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh