Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S teboj, Mati Marija

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 28. 08. 2022 / 15:15
Oznake: Dogodek, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2022 / 12:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
S teboj, Mati Marija
2. Mladinski festival v Radencih. FOTO: Karlo Smodiš

S teboj, Mati Marija

Po vzoru mladinskih festivalov v Medžugorju je bil v soboto, 27. avgusta, v Radencih 2. Mladinski festival v organizaciji Škofijskega odbora za mladino Murska Sobota, ki ga vodi kaplan Aljaž Baša.

Zgodaj popoldne so začeli prihajati mladi in Marijini častilci iz vseh koncev Slovenije. Po katehezi so pričevali duhovnik Janez Meglen in zakonca Mateja in Ivan Adamič, ki sta poskrbela tudi za okrasitev radenske župnijske cerkev sv. Cirila in Metoda. 

FOTO: Karlo Smodiš

Po pričevanjih je sledil kratek premor s priložnost za spoved. Pred mašo, ki jo je ob somaševanju škofijskih duhovnikov daroval soboški škof dr. Peter Štumpf, so mladi molili rožni venec. V nagovoru pri maši je škof Štumpf zagotovil, da Marija nikogar ne pusti neuslišanega. Pri Bogu je za nas največja priprošnjica. Zato se je še kako modro obračati nanjo v veselih in težakih trenutkih življenja. 

FOTO: Karlo Smodiš 

Pri maši so mladi pred oltar prinesli prt popisan z zahvalami in prošnjami k Mariji. Po maši je sledila adoracija in slavilni glasbeni večer. Procesija z lučkami in Marijinim kipom pa je zaradi slabega vremena odpadla.

Kupi v trgovini

Mavrični izzivi
Veroučni pripomočki
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh