Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sakralni abonma: od Gallusa do Močnika

Za vas piše:
Diana Novak
Objava: 08. 05. 2023 / 13:49
Oznake: Cerkev, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2023 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sakralni abonma: od Gallusa do Močnika
Pevci mešanega zbora Crescendo. FOTO: SŠK

Sakralni abonma: od Gallusa do Močnika

Na zadnjem koncertu letošnje sezone Sakralnega abonmaja bo Mešani zbora Crescendo z več kot 40 mladimi pevci popeljal poslušalce skozi različna obdobja sakralnih pesmi, od Gallusa do Močnika. Založba Družina je medijski sponzor Sakralnega abonmaja.

V sredo, 10. maja, bo v uršulinski cerkvi sv. Trojice v Ljubljani še zadnji koncert letošnje sezone sakralnega abonmaja. Pevci mešanega zbora Crescendo bodo poslušalce popeljali skozi zborovska sakralna dela različnih obdobij in dežel: od motetov Jacobusa Gallusa in psalma Felixa Mendelssohna, preko uglasbenih molitev sodobnih skladateljev Arva Pärta, Ola Gjeila in Jacoba Naveruda do ljudskih motivov v skladbi Damijana Močnika ter Marijinih pesmi slovenskih in tujih skladateljev.

Mešani pevski zbor Crescendo sestavlja več kot 40 mladih pevk in pevcev in od leta 2015 deluje v Škofji Loki. Njihov program obsega zborovske skladbe slovenskih in tujih skladateljev, občasno pa jih dopolnijo tudi s popularnimi pesmimi, prirejenimi za zborovske zasedbe. Večinoma se usmerjajo v težji zborovski program, s katerim se udeležujejo tako domačih kot tujih mednarodnih tekmovanj in festivalov. Zbor je leta 2019 posnel in izdal tudi svojo prvo zgoščenko. Zbor vodi dirigent Žiga Kert.

Kupi v trgovini

Čudo (trda vezava)
Za mladino
24,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh