Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SBC o koalicijski pogodbi: Vračamo se v čase, v katerih delo ni vrednota

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 19. 05. 2022 / 13:47
Oznake: Gospodarstvo, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2022 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
SBC o koalicijski pogodbi: Vračamo se v čase, v katerih delo ni vrednota
V SBC pričakujejo, da bo vlada razbremenila plače zaposlenih, da bodo s poštenim delom prejeli več denarja. FOTO: Unsplash

SBC o koalicijski pogodbi: Vračamo se v čase, v katerih delo ni vrednota

Načrtovani ukrepi, ki jih predvideva koalicijska pogodba, ne gredo v prid razvoju podjetništva in širše družbe, ocenjujejo v Klubu slovenskih podjetnikov (SBC).

»S poslovnim okoljem povezani ukrepi kažejo, da se vračamo v čase, v katerih delo ni vrednota in kjer ljudje, ki ustvarjajo za blaginjo družbe, niso spoštovani,« so se na osnutek koalicijske pogodbe, dostopen v javnosti, odzvali v SBC.

Pri tem so se postavili proti spremembam pogojev podjetniškega delovanja izključno zaradi maščevanja prejšnji vladi. »To je politika razdiranja, ne pa svoboda, ki jo je obljubljala verjetna nova vlada,« so zapisali. Podjetniki, zbrani v SBC, pričakujejo, da bodo pogoji za podjetniško delovanje ostali enaki kot so, in da na ključnih področjih ne bo prišlo do poslabšanja.

Tako nam ne bo potrebno graditi stanovanjskih getov za reveže.

Pričakovanja podjetnikov v SBC

SBC pričakuje, da bo nova vlada:

  • dodatno razbremenila plače zaposlenih, da bodo s poštenim delom prejeli več denarja na račune;
  • nadaljevanje ukrepov v smeri razbremenitve dela zaposlenih;

Podjetniki so prepričani, da bi s takšnimi ukrepi dosegli, da si bodo ljudje s pošteno zasluženim lastnim denarjem lahko sami kupili in ustvarili dom po lastnih željah. »Tako nam ne bo potrebno graditi stanovanjskih getov za reveže, kot predlaga osnutek koalicijske pogodbe.«

Poziv k odprti razpravi

Najverjetnejšega mandatarja vlade Roberta Goloba ter kandidata za ministra za gospodarstvo in finance, Matjaža Hana in Klemena Boštjančiča pozivajo, da pred uvedbo ukrepov, ki zadevajo podjetnike in širše gospodarstvo, prisluhnejo argumentom podjetnikov. Ob tem jih pozivajo in vabijo k odprti razpravi so soočenjem in tehtanjem mnenj.

»Slovenski podjetniki smo namreč temelj podsistema, ki zagotavlja vse druge javne podsisteme: od šolstva, zdravstva, socialnega varstva, raziskovanja, kulture, varovanja narave do državne administracije,« so zapisali.

Ob tem so izrazili upanje, da Robert Golob, »izkušeni gospodarstvenik«, Slovenije ne bo »odmaknil od poti razvoja podjetništva, gospodarstva in s tem zagotavljanja blaginje za vse.«

Nalaganje
Nazaj na vrh