Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Scorsese bo posnel film o japonskih mučencih

Objava: 20. 02. 2009 / 11:17
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Scorsese bo posnel film o japonskih mučencih

Z Oskarjem nagrajeni režiser Martin Scorcese namerava posneti film o japonskih kristjanih iz 17.stoletja.

Film naj bi snemali na Novi Zelandiji, v kinematografe pa naj bi prišel leta 2010. Med igralskimi imeni, ki jih bo moč videti v filmu, lahko zasledimo Daniela Day-Lewisa, Gaela Garcio Bernala in Benicia Del Tora.

Scorsesejev bogati filmski opus vključuje filme, kot so 'Čas nedolžnosti', 'Dvojna igra', 'Tolpe New Yorka', 'Casino' in polemično 'Poslednjo Kristusovo skušnjavo'.

Film o japonskih mučencih bo temeljil na knjigi z naslovom 'Chinmoku' ('Tišina') japonskega katoliškega avtorja Shusaka Enda. Roman pripoveduje zgodbo portugalskega misijonarja na Japonskem v začetku 17.stoletja. 'Tišina' pomeni Božjo tišino pred Kristusovim križem in nam govori o misijonarjevem prisilnem odpadništvu v luči nečloveškega mučenja.

Shusaku Endo (1923-1997) je bil krščen pri 12 letih. Njegovi romani odsevajo poskus, da bi prikazal spravo med krščanstvom in orientalsko kulturo, pa tudi njegovo videnje človeške šibkosti, greha in milosti. V svojih delih je skušal azijski miselnosti predstaviti krščanstvo.

Lanskega novembra je bilo okoli 188 japonskih mučencev iz istega obdobja, kot ga opisuje 'Tišina', razglašenih za svetnike. Danes na Japonskem živi manj kot en odstotek kristjanov, od teh je približno 450,000 katoličanov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh