Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se še spomnite teh naslovnic?

Objava: 06. 01. 2016 / 10:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Se še spomnite teh naslovnic?

V vsaki številki že objavljamo kakšen članek iz zgodovine revije, zdaj pa smo se ozrli še po naslovnicah.

Mavrica je stopila v 45. leto izhajanja. V vsaki številki že objavljamo kakšen članek iz zgodovine revije, zdaj pa smo se ozrli še po naslovnicah. Se spomnite katere izmed njih? Skozi naslovnice lahko opazite tudi, kako se je spreminjal logotip.

Kaj pa je vam bilo ob prebiranju Mavrice najbolj všeč? Katere rubrike, zgodbe … so vam ostale najbolj v spominu? Vaših odgovorov bomo veseli na naslov: mavrica@druzina.si.

Danes, v četrtek, 7. januarja, pa vas ob 18. uri vabimo v Galerijo Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, kjer bomo odprli razstavo 45 let Mavrice. Vabljeni!


Prva naslovnica Mavrice, januar 1972: sankanje, delo Milana Bizovičarja. Že prvi urednik, Jože Bertoncelj, ki je Mavrico urejal 25 let, je k sodelovanju povabil priznane umetnike.


10 let kasneje, leta 1982: septembrska naslovnica Mavrice, delo ilustratorja Janka Testena.


Leta 1992 je urednik Bertoncelj k ustvarjanju naslovnic povabil otroke.


Leto 2002: nova urednica Mira Dobravec je k sodelovanju povabila ilustratorko Karmen Špelič, ki je tudi avtorica božične naslovnice.


Leta 2012 je naslovnico narisal Peter Škerl. Urednica Melita Košir je vpeljala nove vsebine in povabila nove ustvarjalce.

Danes, v četrtek, 7. januarja, ob 18. uri bomo v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani odprli razstavo 45 let Mavrice. Vabljeni!




Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh