Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še štiri nove e-knjige

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 14. 08. 2014 / 07:17
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Še štiri nove e-knjige

Še štiri nove e-knjige

Seznam e-knjig v spletni knjigarni se lepo polni. Ta teden smo jim dodali še štiri nove knjige. Dve obravnavata teologijo telesa, drugi dve pa vojno tematiko.

Seznam e-knjig v spletni knjigarni se lepo polni. Ta teden smo jim dodali še štiri nove knjige. Dve obravnavata teologijo telesa, drugi dve pa vojno tematiko.

Začnimo z dvema knjigama o teologiji telesa. To sta Napolni srce Christopherja Westa in Svobodni Matthewja Pinta.



Christopher West je priznan avtor knjig io teologiji telesa. Naslov nove e-knjie Napolni srce zaobjema bistvo knjige. Prazno srce išče nekaj (ali nekoga), kar ga bo napolnilo. Hrepeni po izpolnjenosti. To pa nam prinese Bog, ki ga moramo iskati vsepovsod, tudi v popkulturi in spolnosti. Dokaz za to odlomki popularnih pesmi svetovno znanih glasbenikov, kot so U2, Johnny Cash Mumfords & Sons, ter filmske zgodbe, iz katerih se naveže na teologijo telesa. "Bistvo je v tem: Bog spoštuje naše želje. Če se bomo na koncu za potešitev svojih želja oklenili česa, kar je manj kakor Bog, bomo to dobili. Vprašanje ni, ali si želimo 'nebesa', pač pa, kaj je tisto, kar si želimo kot 'nebesa', kot izpolnitev našega hrepenenja. Vsak si želi neke vrste 'nebes', neke trajne izpolnjenosti. Tega dejstva ne more nič spremeniti. toda če svojega dokončnega hrepenenja ne usmerimo k Dokončnemu, zgrešimo cilj. In če so cilj nebesa, potem si jih res ne želimo zgrešiti."

Matthew Pinto je svojo knjigo Svobodni podnaslovil: Kako je teologija telesa spremenila moje življenje. Tudi on se sprašuje, kako najti srečo in zapolniti svoje srce, le da se po iztočnico ne zateka v popkulturo, temveč v življenje desetih ljudi. V knjigi so predstavljene njihove življenjske zgodbe, ki jih je preoblikovala teologija telesa Janeza Pavla II.. Z njeno pomočjo so odkrili smisel svojega obstoja in našli pot do ljubezni, sreče in svobode. Uvod v knjigo je napisal Christopher West.

Tretja nova knjiga, ki jo boste lahko prebirali na svoji mobilni napravi, je Med koroškimi brati Metod Turnška. To je njegovo življenjsko delo, saj je roman začel pisati v petdesetih letih, izšel pa je tik pred njegovo smrtjo. Metod Turnšek se je iz Trsta preselil na Koroško in se znašel med drugačnimi ljudmi, v novih okoliščinah. V medvojnem romanu opisuje življenje Korošcev med drugo svetovno vojno. Nacisti so na Koroško pripeljali mlade, da bi pomagali pri delu v tovarnah in kmetijah, saj so domači moški morali na fronto. Osrednja zgodba je ljubezen med Markejem in Poljakinjo Natalko, ki se zaljubita, tik preden mora fant med vojake. Kljub težavam in nevarnostim, katerim se zoperstavljata, vztrajata v svoji ljubezni in se celo poročita. Poleg tega pa se pisatelj ukvarja tudi s francoskimi vojnimi ujetniki na Koroškem, upornimi dezerterji iz Hitlerjeve vojske in partizani.



Tudi e-knjiga Grozote vojne Ane Češnovar je dogajanje postavila v drugo svetovno vojno. Resnična zgodba opisuje življenje dečka Stanka, ki se že v otroštvu spopadata z nesmisli vojne, bodečimi žicami med mejami sveta in človeških src. Vojna, revščina, sovraštvo in boj zaživljenje zaznamujejo Stankovo življenje, hkrati pa zgodba prikazuje, kako nujna je v boju za življenje človeška pomoč in kako tesne družinske vezi, ki jih spajata ljubezen in trdna vera, dajo mlademu rodu upanje na boljši jutri.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh