Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sedem dni stvarjenja

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 13. 06. 2016 / 10:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sedem dni stvarjenja

Sedem dni stvarjenja

Mavrično-katehetske igre in Čarno jezero – 2016.
Osrednji otroški festival ob koncu veroučnega leta je v soboto, 11. junija, na Rakovniku obiskalo štiristo otrok. Mavrično-katehetske igre in Čarno jezero so letos tretjič zapored skupaj pripravili revija Mavrica, Salezijanski mladinski center in Slovenski katehetski urad.

Tema letošnjega srečanja je bila »In glej, bilo je zelo dobro«. Že takoj ob vstopu na prizorišče so otroci skozi igro okusili in podoživeli sedem dni stvarjenja. Zatem so se v dopoldanskem delu razporedili po dobro obiskanih delavnicah: na kuharski so izdelali sadna nabodala, ilustrator Damijan Stepančič jih je učil pripovedovati zgodbo skozi strip, z ilustratorko Andrejo Peklar so upodobili stvarjenje po svoji zamisli, sestavili pa so lahko tudi velikanski puzzle s podobo Michelagelovega stvarjenja Adama.



V delavnici Zoo Ljubljana so v roke prijeli kraljevega pitona, kuščarja in plazilca in pobožali zajčke, s klobukom čarodeja Tonija so pričarali računalniško miško, v gledališki delavnici so se preizkusili kot igralci, v pevski pa kot pevci. Da želijo biti okoljsko solidarni so dokazali v delavnici slovenske Karitas, ko so na zelenem Golovcu pretekli nekaj krogov, se preizkusili v mini golfu in še nekaj drugih športnih spretnosti, kako deluje oklepno vozilo, je razložil četni vodni R. Lunder, da uravnavanje vodnega curka zahteva nekaj znanja pa so jim potrpežljivo pokazali gasilci GD Barje. Salezijanski novinci so jim pri lurški kapelici predstavili leto usmiljenja in podobo usmiljenega Jezusa. Da je bilo dogajanje pestro, je poskrbela utečena ekipa animatorjev na čelu z Ano Hrbljan.



Na Mavričnem kvizu, ki ga vsako leto pripravi ugankar Andrej Praznik, sta se v finalu, ki ga je razigrano vodila s. Magda Burger, pomerili ekipi Dobrovnik miks in Ihanskih 7; pokal so domov odnesli Dobrovničani, za kar jim je iskreno čestitala urednica Mavrice Melita Košir. Ta je podelila tudi knjižne nagrade najbolj pridnim obiskovalcem Bralnim mišic.

Salezijanec Jakob Trček je z nekaj čarovniškimi triki ponazoril, da stvarjenje sveta ni čarovnija, temveč del dobro premišljenega božjega načrta. Posebno veselje otrok so bili mavrični baloni, ki so jih ob koncu maše animatorji raztresli s kora.




Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh