Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Informativa - sejem izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču

Za vas piše:
Jani Drnovšek
Objava: 20. 01. 2023 / 13:55
Oznake: Mladi, Šolstvo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2023 / 15:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Informativa - sejem izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču
FOTO: J. D.

Informativa - sejem izobraževanja in poklicev na Gospodarskem razstavišču

Danes in jutri na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču poteka največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Gre za že štirinajsto izvedbo sejma, na katerem se na enem mestu predstavlja več kot 250 različnih izobraževalnih in drugih programov.

Na sejmu lahko zainteresirani najdejo različne podatke o dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih ter številnih poklicih, na voljo so informacije o štipendijah. Na sejmu nastopa tudi več kot 30 delodajalcev, ki vabijo k prvi zaposlitvi za 120 različnih delovnih mest v okviru projekta »Moja prva zaposlitev«.

FOTO: J. D.

(Pred)informativni dan

Informativa je edinstven (pred)informativni dan za učence, dijake, študente in njihove starše, da spoznajo, kakšne in katere programe ponujajo posamezne šole ali fakultete ter jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali na informativni dan v februarju ter kam bodo nato oddali prijavo za vpis. Letos se predstavlja več kot 250 različnih izobraževalnih in drugih programov, 17 programov iz tujine, natančneje iz Avstrije, Hrvaške in Švice.

FOTO: J. D.

Generalna skupščina Združenih narodov je 24. januar razglasila za mednarodni dan izobraževanja, v počastitev vloge izobraževanja za mir in razvoj.

Na sejmu tudi katoliške šole

Na sejmu se predstavljajo tudi nekatere katoliške izobraževalne ustanove, in sicer Zavod sv. Stanislava z več svojimi enotami, Teološka fakulteta, Fakulteta za pravo in poslovne vede Katoliškega inštituta, tu je tudi celovška Dvojezična trgovska akademija in še nekatere druge. Največji razstavljalec na sejmu je Slovenska vojska, saj so na dvorišču pred dvoranami razstavljena številna najsodobnejša vojaška vozila, prisotna je tudi četa slovenske garde.

FOTO: J. D.

Na sejmu letos sodeluje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki s svojim promocijskim projektom razbija mite o duševnem zdravju, obenem pa ponuja odgovore, kje dobiti pomoč ob stiskah in težavah na področju duševnega zdravja. Prisotni so tudi člani Zavoda Varna pot, ki z akcijo »Čista nula, čista vest« s številnimi preventivnimi programi opozarja na problematiko alkohola in prepovedanih substanc, ki so žal močno prisotne tudi med mladimi.

Kupi v trgovini

Razprodano
Šolski infarkt
Drugi priročniki
20,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh