Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SEK in solidarnost s pomoči potrebnimi

Objava: 22. 07. 2010 / 16:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

SEK in solidarnost s pomoči potrebnimi

V ponedeljek, 26. julija 2010, bo v prostorih Galerije Družina v Ljubljani predsednik Odbora za pripravo slovenskega evharističnega kongresa novomeški škof msgr. Andrej Glavan predstavnikom Misijonskega središča Slovenije in Slovenske Karitas izročil simbolni ček v vrednosti 25.000 EUR.

V ponedeljek, 26. julija 2010, bo ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani predsednik Odbora za pripravo slovenskega evharističnega kongresa novomeški škof msgr. Andrej Glavan predstavnikom Misijonskega središča Slovenije in Slovenske Karitas izročil simbolni ček v vrednosti 25.000 EUR. Ob tej priložnosti bo tudi kratka tiskovna konferenca, na kateri bosta sodelovala tudi generalni tajnik SEK msgr. dr. Alojz Snoj in voditelj pododbora za finance msgr. dr. Janez Gril.

Člani Odbora za pripravo slovenskega evharističnega kongresa so se v času priprav na kongres dogovorili, da bodo posebno pozornost namenili solidarnosti in ljubezni do bližnjega. Sprejeli so sklep, da bodo večino denarja, ki ga bodo verniki dali v nabirki med slovesnostjo na celjskem stadionu, darovali v dobrodelne namene. Tretjino darov bo prejel misijonar slovenskega rodu Pedro Opeka za njegove reveže na Madagaskarju, druga tretjina pa bo namenjena za pomoč bolnim otrokom v Sloveniji. Ostali del bo porabljen za kritje stroškov, ki so nastali s pripravo SEK.

Sklep o namenu daru je bil zapisan v programski knjižici, ki so jo romarjem na stadionu v Celju delili prostovoljci. Verniki so pri maši v Celju darovali 81.000 €.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh