Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

September prinaša nove začetke

Za vas piše:
K. C.
Objava: 27. 08. 2019 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2019 / 06:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
September prinaša nove začetke

September prinaša nove začetke

Septembra se marsikaj začne, tudi slovenska izdaja Magnificata se je začela ta mesec.
Septembra se marsikaj začne, tudi slovenska izdaja Magnificata se je začela ta mesec. »Vsi začetki pa so še kako potrebni Božje podpore, zato naj se v tem mesecu molitev obrača še posebej k prošnji za blagoslov novih začetkov,« je v uvodu v septembrsko številko Magnificata zapisal urednik slovenske izdaje revije Magnificat.

V tem mesecu bomo obhajali praznik Marijinega rojstva oz. mali šmaren, ta bo letos na 23. nedeljo med letom, prav evangelij tega dne si je za izhodišče svojega prispevka izbral p. Janez Poljanšek. Spominjali pa se bomo tudi obletnice kronanja brezjanske Marijine podobe. Letos praznujemo 1600. obletnico smrti sv. Hieronima, ki goduje v devetem mesecu, zato si lahko več o njegovem življenju in delu preberete v Magnificatu.

Nekoč je imela koprsko-tržaška škofija poseben molitveni oficij njemu v čast, tokrat pa vabi na romanja k cerkvam, posvečenim temu svetniku. Na zadnji strani ovitka, kjer so običajno devetdnevnice, so tokrat litanije njemu v čast, pripravil jih je Stane Škufca. Ob koncu posameznih dni pa nas ta mesec nagovarja papež Frančišek z odlomki iz posinodalne apostolske spodbude Christus vivit (Kristus živi).

Na naslovnici je Molitvena skupina patra Pija, delo p. Marka I. Rupnika, o čemer piše Nataša Govekar. Marko Rijavec razmišlja o Psalmu 124. Ker pa je september najbolj znan po začetku novega šolskega leta, smo za blagoslov izbrali urnik.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh