Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sestanek izseljeniških duhovnikov v Strunjanu

Za vas pišejo:
T. J., M.M.Š.
Objava: 07. 11. 2023 / 10:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.11.2023 / 10:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sestanek izseljeniških duhovnikov v Strunjanu
Izseljeniški duhovniki zvesto in navdušeno oznanjujejo evangelij med rojaki po svetu. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Sestanek izseljeniških duhovnikov v Strunjanu

Od ponedeljka, 6., do četrtka, 9. novembra, so izseljeniški duhovniki, ki delujejo po različnih državah Evrope, zbrani v Strunjanu v pastoralnem domu Stella Maris, kjer razpravljajo o novih izzivih pastorale med Slovenci v Evropi.

Izseljeniški duhovniki v Strunjanu v teh dneh razpravljajo o novih izzivih pastorale med Slovenci v Evropi. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev po svetu, je pri sveti maši posebej poudaril pomen pristne bratske skupnosti med duhovniki in se prav vsem zahvalil za zvesto in navdušeno oznanjevanje evangelija med rojaki. Odločilnega pomena je, tako škof Jamnik, da imamo radi ljudi, h katerim smo poslani, in jih vključujemo v dejavno pastoralno sodelovanje.

Izseljeniški duhovniki so srečanje začeli s sveto mašo. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Sejo izseljeniških duhovnikov vodi novi predsednik Zveze slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi Izidor Pečovnik, ki je bil v letošnjem oktobru umeščen kot župnik za slovensko skupnost v Münchnu. Pri vodenju tokratnega dogodka mu pomaga podpredsednik David Taljat, ki deluje v slovenski skupnosti v Švici.

Strunjanska Marija. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Nalaganje
Nazaj na vrh