Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik na obisku pri slovenski skupnosti v Londonu

Za vas piše:
Valentina Osolnik
Objava: 11. 06. 2023 / 20:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2023 / 12:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik na obisku pri slovenski skupnosti v Londonu
Po maši v kapeli Slovenske katoliške misije v Londonu. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik na obisku pri slovenski skupnosti v Londonu

Slovensko katoliško misijo, Slovenski dom v Londonu, je med 8. in 12. junijem s svojim obiskom počastil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev po svetu.

Škof Jamnik med Slovenci v Londonu. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Poskusimo biti angel varuh tudi drug drugemu.

V nedeljo, 11. junija, je daroval sveto mašo, katere se je udeležilo precej ljudi, tako mlajših kot starejših. S svojo izjemno pridigo nas je spomnil pomena vere v Boga, v ljudi okoli nas ter vere vase. Opomnil nas je na razumevanje vidnih in nevidnih stvari, saj ljudje pogosto dajemo večji pomen otipljivemu in pozabimo na pomembnost tistega, česar ne vidimo, predvsem izražanja ljubezni, spoštovanja in razumevanja drugačnosti v ljudeh, pa naj bo to vera, kultura, etničnost, življenjski standard ali naše delovanje v skupnosti. Zaključil je s čudovitim stavkom »Poskusimo biti angel varuh tudi drug drugemu«.

Hvaležni za obisk škofa iz Slovenije. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Po sveti maši smo se prijetno podružili ob slovenski potici in slovenskem vinu. Ljudje so bili izjemno navdušeni, da so imeli škofa Jamnika možnost znova pozdraviti oz. spoznati v živo, predvsem pa hvaležni, da so prav vsi z njim lahko osebno izmenjali nekaj besed.

Slovenci v Londonu so se škofovega obiska zelo razveselili. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

»Trusteeji« oz. sooskrbniki Slovenskega doma smo zelo hvaležni škofu dr. Antonu Jamniku za obisk, darovanje svete maše ter priložnost, da smo mu lahko predstavili naše aktivno delovanje Slovenskega doma. Najlepša hvala!

Prijetno druženje po sveti maši. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Nalaganje
Nazaj na vrh