Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Družbena vprašanja

Zakaj sploh biti kristjan?


Družbena vprašanja

Zakaj sploh biti kristjan?

Timothy Radcliffe

24,80€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Zakaj sploh biti kristjan?
Zakaj sploh biti kristjan?
24,80€

Lastnosti

Koda: 9789612229238
Avtor prevoda: Mojca Masterl Štefanič
Založba: Družina
Zbirka: Zunaj zbirk
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2012
Število strani: 295
Vezava: Trda
Mere: 220x145 mm

O izdelku

Zakaj sploh biti kristjan? In kaj to pravzaprav pomeni? Timothy Radcliffe z razgledanostjo oxfordskega profesorja in sočnostjo dominikanca, ki je prekrižaril svet, podira stereotipne predstave o krščanstvu. Pogum, svoboda, iskanje resnice, vrednotenje telesa in spontanost so med drugim lastnosti, po katerih naj bi bili prepoznavni kristjani.

Toda kako naj še izkazujejo ljubezen do Boga? Z izjemnim poznavanjem krščanskega sporočila in sodobne kulture, smislom za humor pa tudi čutom za človekovo iskanje se Radcliffe podaja na »tvegano, a spodbudno pustolovščino srečevanj s tistimi, ki razmišljajo drugače«.Predstavitev knjig v letu vere Timothy Radcliffe Zakaj sploh biti kristjan in apostolsko pismo Vrata Vere -- Porta Fidei

Založba Družina bo v letu vere -- začelo se je 11. oktobra -- izdala več knjig. Prva med njimi je knjiga Timothyja Radcliffa Zakaj sploh biti kristjan. V njej avtor z razgledanostjo oxfordskega profesorja in sočnostjo dominikanca, ki je prekrižaril svet, podira stereotipne predstave o krščanstvu. Pogum, svoboda, iskanje resnice, vrednotenje telesa in spontanost so med drugim lastnosti, po katerih naj bi bili prepoznavni kristjani.

Knjigo Zakaj sploh biti kristjan smo predstavili skupaj z apostolskim pismom papeža Benedikta XVI. Vrata vere -- Porta fidei v obliki »motu proprio«, s katerim je razglašeno leto vere.

Na predstavitvi sta sodelovala ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik in urednik zbirke Cerkveni dokumenti dr. Rafko Valenčič.

Predstavitev je potekala 25. oktobra v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.


Novica:
»Najslabša odločitev je neodločitev«

Nazaj na vrh