Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Civilna pobuda Aktivno državljanstvo za čimprejšnje predčasne volitve

Za vas piše:
J. P.
Objava: 30. 11. 2023 / 06:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2023 / 06:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Civilna pobuda Aktivno državljanstvo za čimprejšnje predčasne volitve
Vlada ne obvladuje nastalih razmer in ne le ruši vse dobro, kar je bilo storjeno pred njo, temveč s svojimi ravnanji na različnih področjih povzroča zlasti škodo državi in njenim državljanom. FOTO: Vlada Republike Slovenije

Civilna pobuda Aktivno državljanstvo za čimprejšnje predčasne volitve

Civilna iniciativa Aktivno državljanstvo se je po razpravi o dogajanjih in trenutnih razmerah v državi pridružila vsem, ki pozivajo k predčasnim volitvam, in sprejela stališče, da bi bilo najbolje, da bi do njih čim prej prišlo.

Kot je zapisal predstavnik za stike z javnostmi pri Aktivnem državljanstvu Robert Hlede, se je Slovenija znašla v kaosu, trenutna vlada pa ne obvladuje nastalih razmer in ne le ruši vse dobro, kar je bilo storjeno pred njo, temveč s svojimi ravnanji na različnih področjih povzroča zlasti škodo državi in njenim državljanom.

Kako vlada povzroča škodo državi?

»Med drugim se vmešava v delo obveščevalnih služb in državnih ustanov, uvaja nove davke in birokratske ovire, omejuje socialne pravice, ukinja investicije, negospodarno troši davkoplačevalski denar in ustvarja vse večji proračunski primanjkljaj, povrhu pa je tudi neučinkovita pri zaustavljanju nezakonitih migracij in počasna pri odpravljanju posledic avgustovskih poplav,« je izpostavil Hlede.

Pod drobnogledom KPK

Obenem je vlada z njenim predsednikom na čelu, je nadaljeval, vpletena v politične čistke na RTV Slovenija in na policiji; dokaz, da se te čistke dogajajo, pa je po njegovem tudi, da je premier zaradi suma korupcije in kršitve integritete pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije, ki preiskuje prijavljene ali domnevne pritiske na nekdanjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve.

O Aktivnem državljanstvu

Aktivno državljanstvo je civilna pobuda, ki se z izjavami za javnosti oglaša priložnostno. Minuli mesec se je tako denimo odzvala na incident pred Pohodom za življenje v Ljubljani, ko so mlade aktivistke na Kongresnem trgu pulile in uničevale zastavice v spomin na otroke, ki so življenje izgubili v postopkih umetnega splava.

Nalaganje
Nazaj na vrh