Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šesti festival družin na Rogli

Za vas piše:
Radio Vatikan/M.Š.
Objava: 07. 06. 2012 / 06:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Šesti festival družin na Rogli

Velika novost letošnjega festivala je, da ga prireditelji želijo bolj približati naravi in preprostemu načinu življenja, torej k temu, k čemur nas vabi današnji čas, ko doživljamo gospodarsko in socialno krizo.

V organizaciji Zavoda iskreni.net bo v nedeljo, 17. junija 2012, na Rogli potekal šesti festival družin kot osrednja prireditev ob mednarodnem dnevu družin. Štefan Kržišnik je v imenu zavoda za Radio Vatikan predstavil namen in potek festivala.

Kot je pojasnil, v Zavodu iskreni.net pripravljajo Festival družin že šesto leto zapored. Festival bo v nedeljo, 17. junija 2012, na Rogli. Prireditelji vsako leto obiščejo kakšnega izmed turističnih krajev po Sloveniji, festivali so bili doslej že v Postojni, Laškem in Olimju. Letos festival prvič pripravljajo v mariborski škofiji, na Rogli.

Glavno vodilo prirediteljev ob organizaciji prvega festivala v Postojni pred šestimi leti je bilo pripraviti praznični dan za družine, dan, ko bi družine začutile, da je lepo biti skupaj. Letos želijo festivalu nekaj dodati, zato so se po besedah Štefana Kržišnika osredotočili na starše. Na festivalu želijo starše spodbuditi, naj bolj zaupajo svojim naravnim starševskim potencialom, temu, kar je v njih položil Gospod.

Moške želijo spodbuditi, da bi se v polnosti uresničili kot očetje, ženske pa, da bi se v polnosti uresničile kot matere. Pripravili so tudi posebno zgoščenko z naslovom ‘Šest poti do sproščenega starševstva’. Na njem staršem družinska terapevtka Andreja Poljanec ter zakonca Maja in Igor Vovk spregovorijo, kako vzpostaviti pristen stik z otrokom, ob tem ohraniti čas zase, povezanost z zakoncem in kako živeti odprtost življenju.

Druga velika novost letošnjega festivala je, da ga prireditelji želijo bolj približati naravi in preprostemu načinu življenja, torej k temu, k čemur nas vabi današnji čas, ko doživljamo gospodarsko in socialno krizo. Danes so starši v skrbeh, kako bodo poskrbeli za prosti čas otrok, vpisujejo jih v različne tečaje in tabore, animacijski programi pa so povezani z velikimi stroški. Prireditelji festivala sporočajo, da se imajo otroci najlepše prav s starši, kar je tudi osrednje sporočilo Festivala družin. Na festivalu bo tako velik poudarek na preprostih igrah, kjer bodo sodelovali starši skupaj z otroki.

Tretja novost dogodka je, da so prireditelji okrepili duhovno razsežnost prireditve. Vsako leto se je festival pričel s sveto mašo, saj je nepogrešljiva v preživljanju družinske nedelj, in tako bo tudi letos. V sodelovanju z župnijo Zreče in skupino Pričevalci pa pripravljajo še poseben zabavno-duhovni program in glasbeni koncert v kapeli na Rogli.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh