Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijafest na Ptujski Gori ponovno v živo

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 13. 05. 2022 / 09:30
Oznake: Dogodek, Mladi, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2022 / 12:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Marijafest na Ptujski Gori ponovno v živo
Festival bo potekal v baziliki Marije Zavetnice na Ptujski Gori. FOTO: Facebook Bazilika Marije Zavetnice na Ptujski Gori

Marijafest na Ptujski Gori ponovno v živo

Marijafest vztrajno nadaljuje svoje poslanstvo, širi Božjo in Marijino slavo. Jutri bo ob 17. uri na Ptujski Gori potekal tradicionalni že šestnajsti festival, na katerem bodo gostili cerkvene glasbene ustvarjalce.

Namen festivala je vzpodbuditi Marijino češčenje s pesmijo, ki nagovarja mlade, in tako prispevati k novi evangelizaciji. Z dogodkom želijo poživiti romanja mladih k Mariji Zavetnici s plaščem na Ptujsko Goro. »Vabljeni so vsi mladi, kot tudi mladi po srcu,« sporoča župnik na Ptujski Gori p. Marin Gašparič. »Kakor je sv. Frančišek v svoj čas prinašal novo miselnost, tako želi Marijafest na cerkveno glasbeno sceno prinašati novo kvaliteto,« so zapisali na spletni strani Bazilike Marije Zavetnice na Ptujski Gori. 

Zakaj Marijafest?

Po dveh letih bo ponovno zaživel festival z duhovno tradicijo. Skozi vso zgodovino minoritske karizme je bilo zelo v ospredju Marijino češčenje, ki je z razglasitvijo dogme o brezmadežnem spočetju doseglo svoj vrhunec. Pomembno je tudi poudariti, da je to tradicija ritmično-duhovne glasbe, ki sega v 70. leta, ko je ansambel minoritskih bogoslovcev Minores s pesmijo in plunko (glasbilo s strunami) po vsej Sloveniji, pa tudi v zamejstvu, oznanjal veselo oznanilo. 

Kdo so izvajalci?  

Festival se po dveh letih ponovno vrača v živi izvedbi. Predstavili se bodo: Marjetka Žnidarec, skupina Dominik, Antonio Tkalec, Franc Branko Vičar, Dragutin Hrastovič, p. Janez Ferlež, glasbena skupina iz Gorišnice, Veronika Jambrek in Miroslav Petrac. Nastopila bosta tudi otroško-pevski zbor župnije Ptujska Gora in slavila skupina Veselje. 

Kupi v trgovini

Zdrava, Marija!
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh