Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Seznam duhovno-počitniških programov za srednješolce in študente

Za vas piše:
U.
Objava: 04. 06. 2021 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2021 / 12:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Seznam duhovno-počitniških programov za srednješolce in študente

Seznam duhovno-počitniških programov za srednješolce in študente

Za razigrano in duhovno bogato poletje.

»Nasmeh je najlepše darilo, ki ga lahko podarimo sočloveku.« FOTO: Tatjana Splichal.


SALEZIJANCI
USKOVNIŠKI TEDNI

»Učenci smo vsi enako!« je geslo, ki zbira mlade na Uskovniških tednih. Tema letošnjih tednov bo Vem, kaj potrebujete. Voditelj: Jure Babnik.

Termini:
1. teden: od 11. do 17. julija (Pohorje)
2. teden: od 25. do 31. julija (Uskovnica)
3. teden (za mlade od 15. do 30. leta): od 8. do 14. avgusta (Uskovnica)
Termin 23+ (za mlade od 23. do 30. leta): od 1. do 7. avgusta (Uskovnica)

Informacije in prijave na: donbosko.si/mladi/dijaki-in-studenti/ut.

ŠOLSKE SESTRE SV. FRANČIŠKA KRISTUSA KRALJA
BREZJE

Duhovne vaje za 8. in 9. razred OŠ ter 1. in 2. letnik SŠ bodo od 12. do 15. avgusta.

Informacije in prijave: s. Ema Alič, tel.: 040-637-755, e-pošta: ema@solske-sestre.si.

REPNJE PRI VODICAH

Gospodinjski tečaji kuhanja, šivanja in ročnih del bodo: od 27. junija do 3. julija za dekleta 9. razreda OŠ in 1. letnika SŠ in od 4. do 10. julija za srednješolke. Informacije in prijave: s. Bernarda Gostečnik, tel.: 031-818-978, e-pošta: bernarda@solske-sestre.si.

OD MARIBORA DO KAPELE

Peš romanje za mlade od 16. do 30. leta od Maribora do Kapele pri Radencih bo od 17. do 18. julija. Informacije in prijave: s. Polonca Majcenovič, tel.: 031-463-164, e-pošta: polonca@solske-sestre.si.

VIPAVSKI KRIŽ

Duhovne vaje za mlade z naslovom Po drugi poti bodo od 1. do 5. avgusta. Vodita: s. Tina Dajčerin p. Marjan Kokalj. Informacije in prijave: s. Tina, tel.: 041-861-449, e-pošta: tina@solske-sestre.si. Več na: www.solske-sestre.si.

TINJE, AVSTRIJA

* Tabor nemškega jezika za gimnazijce in srednješolce bo od 11. do 17. julija.
* Poletna glasbena delavnica za zborovske pevke, pevce in soliste z naslovom From jazz to bossa nova bo od 8. do 12. avgusta. Vodijo: Ana Bezjak, Vesna Petkovič, Karin Zemljič in Anže Vrabec.
* Mojstrski tečaj petja z mezzosopranistko Bernardo Fink in basbaritonistom Marcosom Finkom bo v Domu od 16. do 21. avgusta in je namenjen univerzitetnim študentkam petja, dijakinjam in dijakom višjih letnikov glasbenega konservatorija in tudi drugim izkušenim pevkam in pevcem, ki so sposobni študija na profesionalni ravni. Potrebna je prijava do 1. julija z elektronskim obrazcem, ki ga najdete na: www.sodalitas.at pri opisu prireditve (glej »K prijavi«). Prijave na: www.sodalitas.at ali po e-pošti: office@sodalitas.at.


»Jezus naj bo vedno naš učitelj, voditelj in vzornik.« FOTO: Tatjana Splichal.

FRANČIŠKANI
PEŠ ROMANJE PO SLOVENIJI

Peš romanje po Sloveniji – od Ptuja do Turnišča – bo od 12. do 14. avgusta. Zakaj bi ždel doma, če lahko stopiš na pot skupaj z nami. Vabljeni srednješolci, študentje in mladi v poklicih. Informacije: br. Janez Papa, e-pošta: zanima.me@ofm.si, tel.: 041-778-456. Več na: www.franciskani.si.

URŠULINKE
SV. DUH PRI ŠKOFJI LOKI

* Tečaj osebnostne in duhovne rasti za dekleta od 13. do 16. leta z naslovom Lepa.si bo od 2. do 5. julija, od 20. do 23. julija in od 22. do 25. avgusta. Vodi: s. Irena Mohorič z animatorkami.
* Program osebnostne in duhovne rasti za dekleta od 16. do 19. leta z naslovom Dragocena.si bo od 15. do 18. julija. Vodi: s. Irena Mohorič.
* Duhovne vaje ob Božji besedi za mlade od 17. leta bodo od 15. do 19. avgusta (vodita: s. Irena Mohorič in s. Marija Meserko) in od 19. do 24. septembra (vodita: p. Andrej Benda in s. Irena Mohorič).
* Duhovni vikend za pare v spoznavanju je namenjen parom, ki se želijo v miru posvetiti drug drugemu, prisluhniti krajšim nagovorom voditeljev in pričevanju para in se v ozračju molitve in medsebojnega poslušanja med seboj še globlje spoznati in povezati. Termina: od 11. do 13. julija (ni vikend!) in od 5. do 7. novembra. Vodita: s. Irena Mohorič in p. Andrej Benda. Prijave in informacije na: www.hisakruha.si, po tel.: 041-765-496 ali e-pošti: hisakruha.si@gmail.com.

GIBANJE POT
STRŽIŠČE POD ČRNO PRSTJO

V gibanju POT vabimo na tedne in vikend duhovnosti z naslovom Srečanje:

* 1. teden: za dijake od 4. do 11. julija, vodita: Tomaž Kodrič in Vinko Lapajne;
* 2. teden: za dijake od 11. do 18. julija, vodita: Slavko Rebec in Cvetko Valič;
* 3. teden: za študente in izobražence od 18. do 25. julija, vodita: Tomaž Kodrič in Primož Erjavec;
* 4. teden: za dijake od 25. julija do 1. avgusta, vodita: Jože Pegan in Primož Erjavec;
* 5. teden: za dijake od 1. do 8. avgusta, vodijo: Danilo Kobal, Rafko Klemenčič, Sandi Skapin in Jože Jakopič;
* Vikend duhovnosti za fante in dekleta v parih od 28. do 31. avgusta, vodi: Slavko Rebec.

Sklepno srečanje poletnega dogajanja za vse udeležence bo v nedeljo, 22. avgusta, na Sveti Gori. Prispevek za teden duhovnosti je 65 evrov. Za drugega člana iz iste družine je prispevek 45 evrov, za tretjega pa 30 evrov. Za vikend duhovnosti je prispevek 35 evrov na osebo. S seboj prinesite osebne stvari, Sv. pismo, pribor za pisanje, spalno vrečo/odejo in spodnjo rjuho ter vzglavnik, opremo za enodnevni izlet v hribe (dobre čevlje). Prijave: Danilo Kobal, tel.: 041-860-640 ali po e-pošti: danilo.kobal@vrn.si.


»Vzgoja je stvar srca.« FOTO: Tatjana Splichal.

RAFAELOVA DRUŽBA
VIŠARSKI DNEVI MLADIH

Mladi iz domovine, zamejstva in po svetu! Vsi od 18. leta dalje vabljeni z nami:

* na poletne Višarske dneve, ki bodo letos od 29. julija do 1. avgusta. Tokrat bomo spoznavali skrivnostno Rezijo, njeno narečje, naravo, kulturo, ples, zgodovino in kulinariko, ter se predzadnji dan povzpeli na Svete Višarje, pomembno stično točko romanskega, germanskega in slovanskega sveta, tam prenočili ter naslednji dan sodelovali pri romanju treh Slovenij.
* na zimske Višarske dneve od 28. do 30. decembra. Preživite z nami tri dni na Svetih Višarjah, ki so pozimi še posebej očarljive. Dnevi bodo namenjeni druženju, zabavi na snegu, smučanju in pohodom, zvečer pa bomo prisluhnili zanimivim gostom, ki nam bodo predstavili različne teme s področja zamejstva in izseljenstva.

Prijavite se čim prej po tel.: 01/438-30-50 ali e-pošti: rafaelova.druzba@siol.net.

KAPUCINI
PIJ PO POTI 2021

Peš romanje za mlade z naslovom Pij po poti bo od 24. do 25. septembra. Spremljata: br. Jakob Kunšič in br. Gregor Rehar. Informacije in prijave na: www.kapucini.si/nasi-programi ali po e-pošti: dom.duhovnosti@rkc.si.

KATOLIŠKA MLADINA

* Poletni teden v Taizéju bo od 25. julija do 1. avgusta. Z odhodom v Taizé smo povabljeni, da iščemo občestvo z Bogom preko skupne molitve, petja, tišine, osebnega premišljevanja in deljenja uvidov. Več na: katoliskamladina.si/home/projekti/taize/poletni-tedni-v-taizeju.

* Srednješolski kamp v Bohinju bo od 9. do 13. avgusta. Si dovolj drzen, da se z nami podaš na pustolovščino? Bi rad spoznal nove prijatelje? Želiš odkrivati, kako Bog deluje v tvojem življenju? Potem je poletni kamp idealna priložnost zate. Vabimo te, da si vzameš premor od spleta in se z nami podaš v naravo. Več na: katoliskamladina.si/poletni-kampi/srednjesolski-kamp.

* Birmanski kamp v Bohinju bo od 16. do 20. avgusta. Karantena, zapiranje občin, šola na daljavo, srečanja prek zooma … Poletni kamp je priložnost, da se umakneš od spleta v naravo. Vabimo te, da pokažeš svojo drznost in se z nami podaš na pustolovščino. Možnost boš imel spoznati nove prijatelje in graditi skupnost. Skupaj bomo odkrivali Boga in njegovo delovanje v našem življenju. Več na: katoliskamladina.si/poletni-kampi/birmanski-kamp-2.

* Duhovne vaje za mladinske voditelje bodo od 22. do 24. oktobra. Namenjene so vsem mladinskim voditeljem, ki želijo poglobiti svoj odnos z Bogom in si med seboj podeliti izkušnje.

* Adventne duhovne vaje za srednješolce bodo od 10. do 12. decembra in so krasna priložnost, da se za nekaj dni umakneš od vsakdanjega hrupa in se pripraviš na božič. Vikenda bomo izvajali ne glede na epidemiološko situacijo. Če ne bo mogoče v živo, bo prek spleta. Več informacij in prijavnica bodo na voljo na spletni strani Katoliške mladine.

ZAVOD ZAMLADE.SI
PAG, ANKARAN

Zavod Zamlade.si vabi na duhovno-družabne počitnice za mlade: sproščene, zabavne, okusne, poceni, aktivnosti po izbiri. Vse všteto, tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane, Novega mesta in Metlike (velja za Pag). Pastoralni popust 90 EUR za mlade, ki so dejavni v župniji oz. v mladinski pastorali.

Termini:
* Pag: od 17. do 24. julija;
* Pag: od 24. do 31. julija;
* Pag: od 31. julija do 7. avgusta;
* Ankaran: od 8. do 15. avgusta;
* Ankaran: od 15. do 22. avgusta.

Vodijo: Robert Rozman, br. Jaro Knežević, br. Matej Nastran, br. Marjan Potočnik in br. Jože Smukavec. Prijave na spletu: pocitnice.zamlade.si ali e-pošti: info@zamlade.si.

BEVKE

Srečanje za mlade in mlajše odrasle bo v nedeljo, 27. junija, v Športnem parku Bevke (10 km južno od Ljubljane). Začetek bo ob 12. uri z mašo, sledi piknik, druženje in športne igre. Obvezna predhodna prijava do 23. junija na spletu: pocitnice.zamlade.si/srecanje-v-bevkah.

ZAVOD ISKRENI
E-PRIPRAVA NA ZAKON

bo od 13. oktobra 2021 do 23. januarja 2022. Kakovosten 3-mesečni program, z njegovo pomočjo se kot par prek spletnih skupin in doživetega skupnega vikenda temeljito pripravita na zakon. Program vodijo zakonci, ki si v svojem življenju prizadevajo živeti kakovostne odnose in pričujejo za lepoto poročenosti, ter duhovni voditelji. Več informacij in prijave na: www.iskreni.net/programi/e-priprava-na-zakon.


Preberite še:
- Vse na enem mestu: seznam letošnjih duhovno-počitniških programov

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh