Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Simpozij o verskem pouku v slovenskih šolah

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 23. 11. 2009 / 10:13
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Simpozij o verskem pouku v slovenskih šolah

Jutri in v petek bo v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom 'Verski pouk v slovenskih šolah: ovrednotenje in perspektive'

V četrtek, 26., in v petek, 27. novembra 2009 bo v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom Verski pouk v slovenskih šolah: ovrednotenje in perspektive. Verski pouk pod nazivom vera in kultura poučujejo samo na štirih zasebnih katoliških gimnazijah v Sloveniji in ima kot šolski predmet enakovreden status kot ostali predmeti v šolskem kurikulu. Po namenu in metodi se razlikuje od verouka oz. kateheze, ki se poučuje v župnijah. Namen verskega pouka ni uvajanje v praktično versko življenje, ampak seznanjanje učencev s pomembnostjo religiozne razsežnosti tako v zgodovini človeštva kot tudi danes. V domala vseh evropskih državah je verski pouk sestavni del šolskega kurikula.

Cilj simpozija je izmenjati dosedanje izkušenj in ovrednotiti pedagoško delo pri omenjenem šolskem predmetu. Razprava bo tekla tudi o vplivu, ki ga ima predmet na vzgojno razsežnost izobraževalnega procesa. K sodelovanju so poleg domačih povabili tudi strokovnjake in kolege iz partnerskih šol iz tujine, ki bodo predstavili izkušnje, izzive in priložnosti, ki jim jih ponuja verski pouk v tamkajšnjih šolah. Strokovni posvet je namenjen učiteljem vere in kulture ter njemu sorodnih predmetov (sociologija, filozofija, državljanska vzgoja in etika …), študentom pedagoških smeri in teologije, raziskovalcem in strokovnjakom, ki spremljajo vprašanje verskega pouka ter vsem tistim, ki jih vprašanje zanima.

Po simpoziju bo izšel tudi zbornik, v katerem bodo objavljene predstavljene razprave.

Program simpozija si lahko ogledate na spletni strani Zavoda sv. Stanislava:

http://www.stanislav.si/

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh