Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sirski cerkveni predstavnik skeptičen glede menjave režima

Objava: 28. 02. 2012 / 07:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sirski cerkveni predstavnik skeptičen glede menjave režima

Sirsko-katoliški patriarh meni, da demokracija v Siriji ne bo vzpostavljena z danes na jutri.

Katoliški cerkveni predstavnik s sirskega območja je izrazil bojazen, da se bo položaj za krščansko manjšino v Siriji po padcu Asadovega režima še poslabšal. Sirsko-katoliški patriarh iz Antiohije, Ignatios Youssif III., s sedežem v Libanonu, je v pogovoru za Radio Vatikan poudaril, da je ‘napačno misliti, kako bo v trenutku vzpostavljena demokracija, ko bo na oblast prišla večina’.

Patriarh je v teh dneh na obisku v Rimu, da bi vatikanske predstavnike iz prve roke seznanil z dogodki na sirskem območju. Kot je izpostavil, gre predvsem za nespoštovanje človekovih pravic, ljudje v Siriji nimajo svobode veroizpovedi in vesti. Potrebno bi bilo medsebojno spoštovanje vseh državljanov in zagotavljanje enakih pravic za vse, ne glede na to, ali pripadajo večini ali manjšini. Demokracija mora zagotavljati vsaj te temeljne pravice.

Patriarh je izrazil bojazen, da se bo položaj v Siriji stopnjeval do državljanske vojne, ki bo podobna kaosu v Iraku. Ta strah skuša jasno predstaviti vsem predstavnikom zahoda. Demokracija ne bo vzpostavljena z danes na jutri, demokracija potrebuje čas. Najboljši način, kako jo vzpostaviti, je pomoč različnim skupinam, ki morajo poiskati skupno pot ob nasvetih mednarodnih partnerjev.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh