Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sirski škof zavrača očitke, da je ‘zvest režimu’

Objava: 19. 09. 2012 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sirski škof zavrača očitke, da je ‘zvest režimu’

Kaldejsko-katoliški škof iz Aleppa pohvalno o nagovorih Benedikta XVI. med njegovim obiskom v Libanonu.

Kaldejsko-katoliški škof iz Aleppa, Antoine Audo, zavrača očitke, da se Cerkev v Siriji podreja Assadovemu režimu. Tovrstne kritike so ‘nepravične in neutemeljene’, je dejal škof Audo v pogovoru za vatikansko tiskovno agencijo Fides. “Tudi med kristjani jih je veliko, ki upajo na preobrat, takšen, ki bo s seboj prinesel večjo svobodo.” Večina sirskih kristjanov je preprostih ljudi, ki so zdaj izpostavljeni nasilju.

Po škofovih navedbah sirski kristjani ne želijo podpirati kakršnega koli režima, pač pa si želijo le živeti v miru in medsebojnem spoštovanju. Obenem je škof Audo pohvalil nagovore Benedikta XVI. med njegovim obiskom v Libanonu minuli konec tedna.

Papežev nagovor Sircem je dosegel kristjane v že več mesecev obleganem mestu Aleppo in jim vlil precejšnjo mero tolažbe in poguma, je pojasnil škof. Njegov poziv, naj se preneha uvoz orožja v Sirijo, kaže, kako je Benedikt XVI. dobro poučen o položaju v državi. Sam je izbral besede vere in zavesti o svobodi, ki ne služijo gospodarski ali vojaški oblasti, je poudaril jezuit Audo. S svojimi besedami in dejanji je papež pokazal, da je sočuten s trpljenjem sirskega ljudstva.

Glede trenutnega položaja v Aleppu je škof Audo pojasnil, kako Cerkev poskuša čim bolj običajno delovati in pomagati najbolj potrebnim. Po besedah škofa, ki vodi tudi sirsko Karitas, begunce nastanijo v šolskh prostorih. V vseh župnijah izven ogroženega območja še naprej darujejo svete maše, ki kristjanom znova prinašajo občutek edinosti.

Na fotografiji: škof Audo iz Aleppa

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh