Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti v »ozračju topline in upanja« predali Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 12. 2022 / 15:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2022 / 16:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti v »ozračju topline in upanja« predali Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju
Predsednik Borut Pahor s skavtinjami in skavti. FOTO: UPRS

Skavti v »ozračju topline in upanja« predali Luč miru iz Betlehema predsedniku Pahorju

Tradicija je že postala, da slovenski in zamejski skavti vsako leto v adventnem času ponesejo Luč miru iz Betlehema tudi visokim predstavnikom države. Danes so se tako ustavili v Predsedniški palači.

Tam je Luč miru iz Betlehema sprejel predsednik republike v odhajanju Borut Pahor in hkrati prisluhnil predstavitvi poslanice pod letošnjim geslom Vstani in sveti!.

Zahvala za njihovo poslanstvo

»Želim vam, da bo plamen luči miru čim močnejši in bo čim bolj žarel,« je predsednik Pahor nagovoril skavtinje in skavte in se jim ob tej priložnosti zahvalil za njihovo poslanstvo.

Mir ni samoumeven

Poudaril je, da nas luč miru opozarja, da mir ni samoumeven in da si moramo zanj skupaj prizadevati, so sporočili iz predsednikovega urada. »Drobna, majhna dela lahko naredijo veliko razliko,« je dodal predsednik.

Predsednikov sprejem Luči miru iz Betlehema. FOTO: UPRS

Že 32 let

Predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov s pomočjo Slovenske zamejske skavtske organizacije in Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov decembra prinašajo sporočilo miru po vsej Sloveniji že 32 let.

Tudi dobrodelni značaj

Kot poudarjajo, je mir univerzalni dar, ki si ga zasluži vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali drugo pripadnost. Projekt ima tudi dobrodelni značaj.

Potrdilo, da gredo v pravo smer

»Besede zahvale in upanja, ki ga predsednik Pahor vidi v naši organizaciji, so nam dale potrdilo, da res gremo v pravo smer,« je današnje vtise strnila skavtinja Ana.


Hvaležnost za vso dobroto in podporo

In dodala: »Še zadnjič smo mu predali lučko miru, a mislim, da to ni bil zadnji stisk roke v skavtskem kroji z najbolj odprtim predsednikom. Ozračje sta prevevala toplina in upanje, zlasti pa hvaležnost za vso dobroto in podporo v preteklih letih.«

Kam gredo sredstva?

Skavti bodo letos z zbranimi sredstvi podprli šolanje otrok v Liberiji in pomagali družinam v stiski v Sloveniji, ki so ob vse večjih stroških in draginji vedno pogosteje v globokih finančnih stiskah.

Kako darovati?

Darovati je možno ob prejemu plamena luči miru po župnijah ali s poslanim sms-sporočilom z vsebino LUC5 (prispevek 5 €) ali LUC10 (prispevek 10 €) na 1919.

Kupi v trgovini

Išči mir in mu sledi
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh