Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sklepna prireditev Slomškovega bralnega priznanja na Ponikvi

Objava: 12. 05. 2011 / 07:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sklepna prireditev Slomškovega bralnega priznanja na Ponikvi

Namen Slomškovega bralnega priznanja je navduševati za lep slovenski jezik, dobro knjigo in ljubezen do prvega slovenskega blaženega, Antona Martina Slomška (1800–1862).

Na Ponikvi bo jutri, v soboto, 14. maja 2011, od 10. do 15. ure potekala tradicionalna sklepna prireditev, namenjena Slomškovemu bralnemu priznanju, ki bo letos že enajsta po vrsti, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Namen Slomškovega bralnega priznanja je navduševati za lep slovenski jezik, dobro knjigo in ljubezen do prvega slovenskega blaženega, po katerem se bralna akcija tudi imenuje, torej do blaženega Antona Martina Slomška (1800–1862).

Za Slomškovo bralno priznanje lahko otroci začnejo brati v katerem koli razredu, od tekočega šolskega leta pa lahko sodelujejo že tudi predšolski otroci. Vsak bralec mora v tekočem šolskem letu prebrati tri dela s seznama, na katerem so navedeni priporočeni naslovi za posamezne starostne skupine. Naloga animatorjev na ravni župnij je, da skupaj z otroki preverijo prebrano literaturo. Bralci so ob sklepu tudi nagrajeni.

Program se bo v soboto ob 10. uri pričel v telovadnici osnovne šole Blaža Kocena na Ponikvi. Najprej bo na vrsti kviz, na katerem bodo udeleženci pokazali znanje o blaženem Antonu Martinu Slomšku. Drugi del programa bo povezan s pastoralnim letom krščanske dobrodelnosti in solidarnosti. V župnijski cerkvi sv. Martina bo ob 13. uri sveta maša, po njej pa sprehod po Slomškovi poti. Sklep dogodka bo predvidoma ob 15. uri.

Organizatorji so na srečanje povabili otroke, ki so vse leto pridno brali; starše, ki so otroke pri branju spodbujali in podpirali; animatorje v župnijah, ki so vodili srečanja ter duhovnike, ki so podpirali dejavnosti, povezane s Slomškovim bralnim priznanjem in njegove udeležence.

V letu krščanske dobrodelnosti in solidarnosti želijo do otrok, ki potrebujejo materialno pomoč, pokazati sočutje, zato bodo izvedli tudi akcijo z naslovom Od besede k dejanju, ki bo namenjena bralcem Slomškovega bralnega priznanja. Začeli jo bodo v soboto na Ponikvi, trajala pa bo vse leto oz. do naslednjega srečanja Slomškovega bralnega priznanja. Na sklepni prireditvi se bodo odločili, komu od predlaganih otrok pri nas ali po svetu bodo namenili zbrani znesek.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh