Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofa Saje in Matjaž obiskala patriarha Porfirija

Za vas piše:
M. M.
Objava: 21. 11. 2022 / 11:41
Oznake: Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2022 / 11:50
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje
Škofa Saje in Matjaž obiskala patriarha Porfirija
FOTO: Spletna stran spc.rs

Škofa Saje in Matjaž obiskala patriarha Porfirija

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) in novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje ter član stalnega sveta SŠK in celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž sta v četrtek, 17. novembra, v Beogradu obiskala patriarha Srbske pravoslavne Cerkve, Porfirija.

S SŠK sporočajo, da sta slovenska škofa patriarhu predstavila življenje Katoliške cerkve v Sloveniji in glavne izzive znotraj krščanskega občestva ter pomembna družbena vprašanja.

Zavzetost za krepitev ekumenskega dialoga

Škofa Saje in Matjaž sta se patriarhu Porfiriju zahvalila za njegovo pomembno delo pri razvoju ekumenskih odnosov med Srbsko pravoslavno cerkvijo in Katoliško cerkvijo v Sloveniji v času njegovega vodenja Zagrebško-ljubljanske metropolije.

»Sogovorniki so izrazili upanje in zavzetost za krepitev ekumenskega dialoga in medsebojnega sodelovanja v skupnih projektih, kot so spoštovanje človekovih pravic, še posebej verske svobode, zaščite človekovega dostojanstva, miru in pravičnosti.«

FOTO: Spletna stran spc.rs

Slovenska škofa sta v spremstvu predstavnikov patriarhije obiskala še cerkvi sv. Save in sv. Petke na Kalemegdanu. Na predvečer obiska pri patriarhu pa sta se srečala tudi z dosedanjim beograjskim nadškofom msgr. Stanislavom Hočevarjem, so se sporočili iz SŠK.


Nalaganje
Nazaj na vrh