Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik bo obiskal azilni dom v Ljubljani

Objava: 23. 12. 2011 / 17:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof Jamnik bo obiskal azilni dom v Ljubljani

Vodstvu doma se bo zahvalil za poslanstvo, ki ga opravlja in se osebno srečal z azilanti.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo v torek, 27. decembra 2011, ob 13.30, obiskal azilni dom v Ljubljani. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, se bo srečal z vodjo azilnega doma gospo Katarino Štrukelj, vodjo sektorja za mednarodno zaščito gospodom Tončkom Kopšetom ter direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije dr. Robinom Schweigerjem.

Vodstvu doma se bo zahvalil za poslanstvo, ki ga opravlja in se osebno srečal s prosilci za mednarodno zaščito. Čas božično-novoletnih praznikov je primerna priložnost za povezovanje, čeprav oskrbovanci prihajajo iz različnih kulturno-religioznih okolij.

Škof Jamnik želi prebivalcem doma izraziti razumevanje za njihove stiske, spoštovanje njihovega dostojanstva ter iskreno željo in skrb, da bi se v Republiki Sloveniji počutili čim bolj doma. Katoliška Cerkev goji poseben čut za solidarnost in skrb za tiste, ki so v zahtevnem življenjskem položaju. Odkrivati Božje obličje in dostojanstvo v vsakem človeku, ne glede na versko pripadnost, je po besedah bl. matere Terezije, srce evangelija.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh