Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik na evropski konferenci v Tirani

Objava: 02. 04. 2014 / 09:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof Jamnik na evropski konferenci v Tirani

Srečanje je priredil Oddelek za univerzo v okviru Sveta evropskih škofovskih konferenc.

V Tirani v Albaniji se je med 23. in 26. marcem letos zbralo štirideset predstavnikov iz večine evropskih držav na srečanju, ki ga je priredil Oddelek za univerzo v okviru Komisije za katehezo, šolo in univerzo pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Delovno srečanje je potekalo pod naslovom »Veselje do življenja: Kakšna je resničnost?«, kot je za Radio Ognjišče poročal mag. Tone Česen, tajnik Medškofijskega odbora za mladino, ki se je srečanja udeležil skupaj z ljubljanskim pomožnim škofom msgr. dr. Antonom Jamnikom.


Udeleženci so se najprej seznanili s podatki socioloških raziskav, ki odslikavajo mlade študente v Evropi danes. Mlade študente danes zaznamuje okolje demokratičnosti in virtualnosti. Spreminja se njihov svet vrednot, denimo njihov odnos do zakonske zveze, splava in evtanazije, pereče je tudi vprašanja brezposelnosti. Udeleženci so razmišljali, kako v to »zemljo« sejati seme Božje besede. Pri tem so jim pomagali pogovori in izmenjava izkušenj v različnih državah. Ugotovili so, da so nekatere značilnosti mladih podobne, ne glede na to, v kakšnem okolju živijo. Dragoceno je bilo slišati tudi, kako lahko Cerkev deluje v okviru državnih in zasebnih univerz. Skupni zaključek je bil, kako pomembno je, da se preko različnih pastoralnih dejavnosti mladim omogoči osebno srečanje s Kristusom.

V času srečanja so bili udeleženci deležni skrbne gostoljubnosti gostiteljev. Obiskali so katoliško univerzo v Tirani, se udeležili praznične svete maše v stolnici, ki je bila zgrajena pred sedmimi leti in se seznanili s težko zgodovino Albanije, ki je bila več skoraj petdeset let ujeta v oklep komunizma. Srečanje so zaključili z pripravo načrta za simpozij, ki bo prihodnje leto v škofiji Lodž na Poljskem.

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh