Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik se je srečal z ministrom Arčonom

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 06. 02. 2024 / 13:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2024 / 14:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik se je srečal z ministrom Arčonom
Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik in minister za Slovence po svetu Matej Arčon. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik se je srečal z ministrom Arčonom

V torek, 6. februarja, sta se srečala minister za Slovence po svetu Matej Arčon in ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo Slovencev v zamejstvu in po svetu.

V pogovoru je škof Jamnik predstavil pastoralno oskrbo Slovencev po svetu. V letošnjem januarju je v Buenos Aires odpotoval Robert Brest, ki je že deloval med Slovenci v Argentini. Tam so razmere po smrti msgr. Jureta Rodeta zares zahtevne. V prihodnje upamo, da se bo za pastoralno oskrbo Slovencev v Mendozi ter drugih krajih Argentine in Urugvaja našla ustrezna rešitev.

Politične in gospodarske razmere v Argentini so izjemno zahtevne, kar seveda občutijo tudi naši rojaki.

Politične in gospodarske razmere v Argentini so izjemno zahtevne, kar seveda občutijo tudi naši rojaki. Minister Arčon in škof Jamnik sta se strinjala, da je treba narediti vse, kar je mogoče, da slovenska šola Antona Martina Slomška nadaljuje svoje delo in da se ji pri tem pomaga s finančnimi sredstvi.

Škof Jamnik je pri SŠK odgovoren za pastoralo Slovencev v zamejstvu in po svetu. FOTO: arhiv škofa Jamnika

Minister Arčon je poudaril, da bodo še naprej finančno podpirali različne kulturne dogodke, slovenske šole, maturante Rasti v Argentini in številne druge dejavnosti med rojaki po svetu, saj je ohranjanje in spodbujanje kulture, jezika in medsebojnega druženja tisto, kar ohranja zavest o lastni istovetnosti in pripadnost domovini Sloveniji.

Preberite tudi: K Bogu po večno plačilo je odšel duhovnik dr. Jure Rode (1937–2024)

V nadaljevanju sta minister Arčon in škof Jamnik spregovorila še o razmerah v Evropi in tudi v zamejstvu, saj se kulturna in verska dejavnost lepo dopolnjujeta tudi na Tržaškem, Goriškem, Koroškem in Porabju.

Nalaganje
Nazaj na vrh