Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Jamnik v Argentini: slovesna birma mladih rojakov

Anton Jamnik
Za vas pišejo:
Anton Jamnik, M.M.Š.
Objava: 30. 11. 2022 / 00:30
Oznake: Cerkev, Dogodek, Maša, Svet, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2022 / 16:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Jamnik v Argentini: slovesna birma mladih rojakov
S slovenskimi birmanci in njihovimi botri. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof Jamnik v Argentini: slovesna birma mladih rojakov

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik je med pastoralnim obiskom v Argentini podelil zakrament svete birme mladim slovenskim rojakom.

Kot poroča škof Jamnik, se je pri birmi v Lanusu in Slovenski hiši zbralo 22 birmancev. Obe slovesnosti sta bili skrbno pripravljeni, z dejavnim sodelovanjem laikov in čudovitim petjem.

Dragi birmanci, poglabljajte svojo vero, ostanite iskalci Božje bližine vse življenje in vedno znova vabite Jezusa v svoja srca!

Škof je v nagovoru birmance povabil, naj bodo v novih družbenih razmerah, ko se vsaj na zunaj zdi, da se človek ne zmeni za Boga, žive priče Kristusa. Povabil jih je, naj svojo vero poglabljajo, naj ostanejo iskalci Božje bližine vse življenje, in naj vedno znova povabijo Jezusa v svoja srca. Šepetanju Svetega Duha bodo lahko prisluhnili predvsem v trenutkih molitve, svete maše in obhajanju drugih zakramentov.

Skupinski posnetek z birmovalcem. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof jih je tudi povabil, naj v sodobni družbi vztrajajo v razumnosti in odgovornosti ter kritičnem in samostojnem premisleku, s katerim bodo mogli odgovarjati na izzive sodobne družbe etičnega relativizma ter »virusa« ugodja in udobja.

Zelo ključnega pomena je, je zatrdil škof Jamnik, da ohranjajo zavest korenin, iz katerih rastejo, svojo versko, kulturno in jezikovno identiteto.

Ključnega pomena je, da birmanci ostajajo povezani v občestva, saj je prav to tisto, kar posebej mladim daje moč.

Ob tem pa je tudi ključnega pomena, da ostajajo povezani v občestva, saj je prav to tisto, kar posebej mladim daje moč, da se veselijo življenja in da na tem svetu izpolnijo poslanstvo, za katero jih je dobri Bog poklical na ta svet.

V družbi mladih. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Škof se je zahvalil staršem, botrom in celotnemu občestvu, posebno zahvalo pa je namenil duhovnikom msgr. Juretu Rodetu, Franciju Cukjatiju in Toniju Burji, lazaristu, ki poleg slovenske skupnosti v Lanusu skupaj z Jožetom Bokaličem vodi zelo veliko cerkveno šolo in prav tako veliko argentinsko župnijo.

Ostanite žive priče Kristusa, priče upanja in veselja, ki v občestvih črpajo moč, da kot kristjani odgovarjajo na izzive sodobnega časa.

Škof Jamnik je na koncu vsem skupaj zaželel, naj darovi Svetega Duha razsvetljujejo vse birmance, starše, botre in vse skupnosti v Argentini, da bi v novih razmerah ostali žive priče Kristusa, priče upanja in veselja, ki v občestvih črpajo moč, da kot kristjani odgovarjajo na izzive sodobnega časa.

Slovenski rojaki so hvaležni za škofov obisk. FOTO: osebni arhiv škofa Jamnika

Nalaganje
Nazaj na vrh