Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Maksimilijan Matjaž na sprejemu pri županu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 06. 2021 / 10:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2021 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Maksimilijan Matjaž na sprejemu pri županu

Škof Maksimilijan Matjaž na sprejemu pri županu

Prvi mož Mestne občine Celje Bojan Šrot je gostu podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja.

Novi celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž na sprejemu pri celjskem županu Bojanu Šrotu. FOTO: Mestna občina Celje



Celjski župan Bojan Šrot je sprejel novega celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža in škofijskega upravitelja Roka Metličarja. Ob sprejemu je župan izrazil veliko zadovoljstvo, da ima Škofija Celje ponovno škofa, na kar so verniki in ostali ljudje dobre volje dolgo čakali.

Vpis v knjigo častnih gostov

Maksimilijan Matjaž je poudaril, da mu je v veliko čast biti imenovan za škofa v Celju. V tem času, kot je dejal, spoznava mesto, v katerem se dobro počuti, njegovo zgodovino, ljudi in naravo. Hkrati se je škof vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja

Župan je gostu, ki mu je podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja, izrazil dobrodošlico v mestu in izpostavil, »da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno dediščino ter da je zgodovinska prepoznavnost za knežje mesto velikega pomena«.

Dobro sodelovanje in odlični odnosi

Bojan Šrot je ob tem poudaril veliko sožitje med pripadniki različnih verskih skupnosti v Celju in (od vselej) dobro sodelovanje med mestno občino in Škofijo Celje oziroma Katoliško cerkvijo. Občina letno nameni 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine, tudi sakralnih objektov. Ravno zdaj je v pripravi obnova nekdanjega slovenskega pokopališča na Golovcu.

Knjiga Iz besede za župana

Škof Maksimilijan Matjaž je gostitelju podaril novo knjigo »Iz besede«, ki jo je založba Družina izdala nedavno, ob njegovem škofovskem posvečenju. Njena predstavitev bo v torek, 29. junija 2021, ob 20. uri v lapidariju pri Knjižnici Celje na Savinjskem nabrežju.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh