Zapri
Iskanje

Škof Saje na maši za policistke in policiste: Razmislimo, kako živimo

Za vas pišejo:
I. J., M. M.
Objava: 26. 09. 2022 / 12:26
Oznake: Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2022 / 13:14
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Škof Saje na maši za policistke in policiste: Razmislimo, kako živimo

Škof Saje na maši za policistke in policiste: Razmislimo, kako živimo
Maša v Srednji vasi v Bohinju. FOTO: Igor Jereb
V župnijski cerkvi sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju je v nedeljo, 25. septembra, ob prazniku nadangela Mihaela, zavetnika policije, potekala 18. sveta maša za policistke in policiste, ki jo je daroval novomeški škof in predsednik SŠK Andrej Saje.

Škofa Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji je zastopal vikar Aleksander Erniša, prisoten pa je bil tudi Branislav Todorić, prezbiter Srbske pravoslavne cerkve.

Razmislimo, kako živimo

Škof Saje je v pridigi spomnil, da živimo v svobodni in demokratični državi. »V zadnjem času vidimo, kako je svet krhek zaradi vojne, ki je v bližini, zaradi različnih kriz, ki so jih na primer prinesli pandemija ali gospodarska kriza. Čutimo, da so dobrine omejene, da je mir, ki ga živimo, krhek. Predvsem pa vse to, česar smo deležni, tukaj v raju pod Triglavom, ni samo po sebi umevno. Vsi smo povabljeni k temu, da razmislimo, kako živimo in kako bomo v prihodnje.«

Vse, česar smo deležni tukaj v raju pod Triglavom, ni samo po sebi umevno. (Andrej Saje, novomeški škof)

Slomšek daje zgled in spodbudo

Novomeški škof je na Slomškovo nedeljo opozoril na njegov zgled, ki je bil dejaven v okolju, v katerem je živel, med drugim je prenesel škofijski sedež iz Šentandraža v Labotski dolini v Maribor. »Slomšek nam kaže zgled in daje spodbudo, da tudi mi naredimo kaj dobrega za okolje, v katerem živimo.«

Vsak lahko prispeva k bolj pravičnemu svetu

Pridigo je sklenil z besedami, da se bo svet spreminjal, če se bomo spreminjali tudi vsi mi. »Ne le predsednik, direktor, župan ali škof. Vsak od nas lahko nekaj naredi za bolj pravičen svet. Vsak, tudi najbolj preprost vernik, lahko v svojem okolju živi pravičnost, ki se je uči od Božje pravičnosti.«

 FOTO: Vatican News

Na dogodku so bili poleg policistov in ostalih navzoči tudi svetovalec predsednika republike za nacionalno varnost Boštjan Šefic, ki je zastopal predsednika države Boruta Pahorja, predsednica računskega sodišča Jana Ahčin, župan Občine Bohinj Jože Sodja, župan Občine Bled Janez Fajfar in direktor tamkajšnje občinske uprave Robert Klinar.

»Po maši je sledilo polaganje cvetja na grobove policistov. Tako smo se simbolično spomnili vseh pokojnih policistov in policistk, ki čakajo vstajenje na različnih krajih. Pozneje je potekalo tudi lepo druženje vseh udeležencev, za izpeljavo katerega sta se najbolj potrudila policista PP Bled Aleš Rozman in Igor Marijan,« je povedal policijski vikar – policijski svetnik Igor Jereb.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close