Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof v Oslu: odpuščanje za Breivika psihološko »nemogoče«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 07. 2021 / 12:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof v Oslu: odpuščanje za Breivika psihološko »nemogoče«
Dan po napadu žalujoči polagajo cvetje pred stolnico v Oslu FOTO: Wikipedia

Škof v Oslu: odpuščanje za Breivika psihološko »nemogoče«

Mineva 10 let, odkar je Anders Behring Breivik v norveški prestolnici Oslo in na otoku Utöya v terorističnem napadu pomoril 77 ljudi.

Škof v Oslu, Markus Bernt Eidsvig, je ob žalostni obletnici spomnil, da je žalovanje za žrtvami krutega in nesmiselnega napada še vedno živo, poroča avstrijski Kathpress: »Če je umorjenih 77 ljudi, ne znam natančno oceniti, kolikokrat sto oseb globoko žaluje za njimi.«

Po škofovem mnenju je storilcu, Andersu Breiviku, zelo težko odpustiti: »Kesanje in odpuščanje hodita z roko v roki. Pri tem storilcu pa ni nikakršnega kesanja. Človek občuti, da bi še enkrat storil povsem enako, če bi le imel priložnost. Zato je odpuščanje nemogoče. Teološko že, psihološko pa nikakor ne.«

Kesanje in odpuščanje hodita z roko v roki. Pri tem storilcu pa ni nikakršnega kesanja.

Na Norveškem so obletnico terorističnega napada včeraj obeležili s spominsko slovesnostjo v luteranski stolnici v Oslu. Poleg kraljevega para so se dogodka udeležili tudi številni predstavniki političnega življenja, predvsem tamkajšnje socialdemokratske stranke. Njen podmladek je bil namreč v napadu pred desetimi leti posebej prizadet.

22. julija 2011 je Breivik v atentatu z avtomobilom bombo v vladni četrti v Oslu in v strelskem napadu na otoku Utöya skupno pomoril 77 oseb. Leta 2012 je bil obsojen na 21-letno zaporno kazen z dodatnim varovanjem.

Središče Osla kmalu po eksploziji Breivikove avtobombe FOTO: Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh