Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz

Objava: 23. 08. 2012 / 08:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz

Marijino svetišče na Zaplazu je posebej privlačno in zanimivo postalo tudi po tem, ko so sem prenesli relikvije blaženega mučenca Alojzija Grozdeta, kateremu se bolniki in starejši v molitvi radi priporočajo.

Romanje bolnikov, invalidov in starejših iz novomeške škofije na Zaplaz prirejajo jutri, v soboto, 25. avgusta 2012. Ob 10. uri bo molitev rožnega venca, ob 10.30 pa bo somaševanje duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Med mašo bo tudi možnost za prejem zakramentov spovedi in bolniškega maziljenja.

Kot je za Radio Vatikan pojasnil mag. Igor Luzar, voditelj komisije za karitativne dejavnosti škofije Novo mesto, se tega škofijskega romanja radi udeležijo bolniki, invalidi in starejši iz šestih dekanij novomeške škofije. Vedno se pridružijo tudi člani Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov s svojimi voditelji, že od začetka pa se tega romanja udeležujejo tudi člani Društva invalidov dolenjske, ki imajo potem tudi na Zaplazu svoje srečanje. Letošnje škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz je že tretje po vrsti in s tem postaja že tradicionalno. Na romanju pomagajo tudi skavti in sodelavci župnijskih Karitas, ki spremljajo bolnike, bolnike, invalide in starejše.

Po besedah mag. Luzarja bolniki radi poromajo v to Marijino svetišče na Zaplazu, ki je po ustanovitvi škofije postalo tudi osrednje romarsko središče novomeške škofije, posebej privlačno in zanimivo pa je postalo tudi po tem, ko so sem prenesli relikvije blaženega mučenca Alojzija Grozdeta, kateremu se bolniki in starejši v molitvi radi priporočajo.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh