Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših Škofije Novo mesto na Zaplaz

Objava: 22. 08. 2011 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših Škofije Novo mesto na Zaplaz

V božjepotno Marijino cerkev na Zaplazu so konec letošnjega maja prenesli tudi relikvije blaženega Alojzija Grozdeta.

V Cerkvi na Slovenskem ima najdaljšo tradicijo narodno romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje, ki ga vsako leto tretjo soboto v juniju pripravlja revija Ognjišče skupaj s številni prostovoljci. Letos je tako potekalo že 43. tovrstno romanje, ki pa pomeni le eno od oblik skrbi za bolnike, invalide in ostarele v Cerkvi pri nas.

V Škofiji Novo mesto bodo v soboto, 27. avgusta 2011, pripravili romanje za bolnike, invalide in starejše v osrednjem romarsko svetišče na Zaplazu. V tamkajšnjo božjepotno Marijino cerkev so konec maja prenesli tudi relikvije blaženega Alojzija Grozdeta. Letošnje romanje bo tretje po vrsti od ustanovitve škofije, pripravlja pa ga Škofijska komisija karitativnih dejavnosti. Potekalo bo pod naslovom 'Bolniki, invalidi in starejši romajo k blaženemu Alojziju Grozdetu'.

Program romanja

Ob 10. uri bo v cerkvi molitev rožnega venca, ob 10.30 pa maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Med mašo bodo bolniki lahko prejeli tudi zakrament bolniškega maziljenja. Pred in med mašo bo tudi priložnost za prejem zakramenta spovedi. Po maši bo na prostoru ob cerkvi družabno srečanje. Romanje bodo v cerkvi sklenili s petimi litanijami Matere Božje.

Poleg bolnikov, invalidov ter starejših iz župnij novomeške škofije se bodo romanja s spremljevalci udeležili tudi člani Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov Slovenije ter Društva delovnih invalidov Dolenjske in Bele krajine.

Besedilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil mag. Igor Luzar.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh