Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje iz Aleppa: “Sirsko ljudstvo že obupuje”

Objava: 18. 09. 2012 / 06:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje iz Aleppa: “Sirsko ljudstvo že obupuje”

Škofje od Benedikta XVI. pričakujejo, da bo pri mednarodni skupnosti spodbudil iskanje mirne rešitve sirskega spora.

Šest katoliških škofov iz Aleppa je pozvalo k zaključku krvavega spora v Siriji. Med obiskom papeža Benedikta XVI. v Libanonu so svetemu očetu v sporočilu prenesli prošnjo, naj cerkveni poglavar pri mednarodni skupnosti spodbudi iskanje mirne rešitve sirskega spora. Trenutni spopadi uničujejo deželo ter prinašajo revščino in obup celotnemu prebivalstvu.

Že več kot dva meseca je mesto Aleppo v središču spopadov med sirsko vojsko in oboroženimi skupinami nasprotnikov, so pojasnili tamkajšnji katoliški škofje. V tem položaju so se odpovedali potovanju v sosednji Libanon v času papeževega obiska, saj so želeli ostati ob strani svojim vernikom.

Benedikt XVI. naj bi se po mnenju sirskih škofov pri državnih voditeljih in mednarodnih organizacijah zavzel, da bi skupaj ustavili boje na sirskih tleh in vse sprte strani spodbudili ‘k resnemu in učinkovitemu dialogu za narodno spravo’.

Poziv svetemu očetu so podpisali grško-katoliški, sirsko-katoliški, armensko-katoliški, maronitski, kaldejski in latinski škof iz Aleppa.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh