Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje molijo za žrtve pokola v Aurori

Objava: 23. 07. 2012 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje molijo za žrtve pokola v Aurori

Svojce žrtev je minuli konec tedna obiskal tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Katoliška Cerkev v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado je izrazila svoje ogorčenje nad pokolom med kinopredstavo v tamkajšnjem mestu Aurora. “Naša srca in molitve so z vsemi, ki jih je to grozljivo dejanje na kakršen koli način prizadelo”, sta minuli petek pojasnila nadškof Samuel Aquila in pomožni škof James Conley. Cerkev s svojimi ustanovami po besedah škofov vsem svojcem žrtev stoji ob strani.

“Za umorjene upamo, da bodo deležni Božjega usmiljenja”, sta še dejala škofa. “Ne smrt ne življenje nas ne moreta ločiti od Božje ljubezni.” V katoliških skupnostih v Koloradu so minuli konec tedna priredili številna molitvena bdenja za žrtve pokola, Cerkev pa si bo še naprej prizadevala ‘za podporo družinam in skupnostim, da bodo lahko svoje člane vzgajale za mir’. Nadškof Aquila in pomožni škof Conley sta pojasnila, da molita tudi za storilca in za njegovo spreobrnjenje.

Svojce žrtev je minuli konec tedna obiskal tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Med premierno uprizoritvijo filma ‘Batman - The Dark Knight Rises’ je štiriindvajsetletni mladenič iz Aurore streljal na obiskovalce kinematografa, pri čemer je umoril dvanajst ljudi, več deset pa hudo ranil.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh