Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje pozivajo: Zaščitimo zdravje vseh ljudi!

Objava: 23. 11. 2021 / 14:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2021 / 14:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofje pozivajo: Zaščitimo zdravje vseh ljudi!
Škofje spodbujajo k spoštovanju ukrepov, molitvi za konec epidemije, cepljenju in pomoči v bolnišnicah. FOTO: Tatjana Splichal

Škofje pozivajo: Zaščitimo zdravje vseh ljudi!

V času epidemije zaščitimo zdravje vseh ljudi. Tako so slovenski škofje naslovili danes objavljeno izjavo ob slabšanju epidemiološke slike v državi.

Pod izjavo so se podpisali oba nadškofa metropolita, ljubljanski msgr. Stanislav Zore (predsednik Slovenske škofovske konference) in mariborski msgr. mag. Alojzij Cvikl (podpredsednik SŠK) ter škofje: koprski msgr. dr. Jurij Bizjak, murskosoboški msgr. dr. Peter Štumpf, celjski msgr. dr. Maksimilijan Matjaž in novomeški msgr. dr. Andrej Saje.

Poziv k doslednemu spoštovanju ukrepov

Slovenski škofje so v skupni izjavi vnovič pozvali vse katoličane, naj v času zaostrene epidemiološke slike dosledno uresničujejo in spoštujejo ukrepe za zaščito zdravja, saj zahtevne zdravstvene razmere v državi od slehernika terjajo odgovorno ravnanje.

Škofje skupaj z vso Cerkvijo molimo za zdravje vseh hospitaliziranih in drugih bolnikov, ki se bojujejo s posledicami okužbe s koronavirusom. Vsem zdravstvenim delavcem in drugim ustanovam se zahvaljujemo za opravljeno delo v tej veliki preizkušnji, ki je prizadela naš narod in ves svet.

Poziv tudi k molitvi in cepljenju

Škofje zato vernike vabijo k okrepljeni molitvi za konec epidemije, spoštovanju vladnih odlokov, priporočil NIJZ in zdravstvene stroke ter k cepljenju (po posvetovanju z osebnim zdravnikom), vse z medicinsko ali primerno zdravstveno izobrazbo, ki niso zaposleni v zdravstvenih ustanovah (denimo upokojence), pa, naj se odzovejo pozivu za pomoč v bolnišnicah.

Zahvala zdravstvenim delavcem

»Ob tej priložnosti izražamo naše iskreno sožalje vsem svojcem bolnikov, ki so izgubili življenje zaradi bolezni covid-19. Škofje skupaj z vso Cerkvijo molimo za zdravje vseh hospitaliziranih in drugih bolnikov, ki se bojujejo s posledicami okužbe s koronavirusom. Vsem zdravstvenim delavcem in drugim ustanovam se zahvaljujemo za opravljeno delo v tej veliki preizkušnji, ki je prizadela naš narod in ves svet,« so izpostavili škofje.

Storimo vse, kar je v naši moči, da bo epidemije čim prej konec in bo božič dan Božje bližine vsakemu človeku.

Od nas je odvisno, kako bomo lahko praznovali božične praznike

In za konec pogled usmerili še vnaprej: »Pred nami je adventni čas, čas pričakovanja in priprave na praznovanje Jezusovega rojstva. Od vsakogar od nas je odvisno, kako bomo lahko praznovali božične praznike. Storimo vse, kar je v naši moči, da bo epidemije čim prej konec in bo božič dan Božje bližine vsakemu človeku.«

Nalaganje
Nazaj na vrh