Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 10. 2021 / 05:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2021 / 00:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi
Kot so škofje zapisali v pismu, je čas koronavirusne bolezni čas preizkušnje, a hkrati priložnost za poglobitev vere in zaupanja v Boga. FOTO: Tatjana Splichal

Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi

Slovenski škofje v posebnem pismu za konec epidemije in za edinost v Cerkvi vabijo k molitvi in prošnji, da skupaj premagamo težko krizo epidemije in delitev med nami.

Kot so škofje zapisali v včeraj objavljenem pismu, je čas koronavirusne bolezni čas preizkušnje, a hkrati priložnost za poglobitev vere in zaupanja v Boga. »Tako bomo iz krize izšli prečiščeni in utrjeni v veri ter bodo naša občestva kraj živete vere,« poudarjajo škofje.

Sinodalna pot preverjanja življenja po veri v Kristusa

Spomnili so, da prihajajočo nedeljo, 17. oktobra 2021, vesoljna Cerkev začenja sinodalno pot preverjanja življenja po veri v Kristusa, ki se najprej začenja tako na ravni škofij kot tudi Cerkve v Sloveniji.

Skupaj poklicani pokazati odgovornost in sodelovanje

»Ta nedelja je priložnost, da po vseh naših občestvih namenimo skupno molitev za prenehanje epidemije v naši domovini in da začutimo, kako smo v tem času vsi ena družina, čeprav z različnimi mišljenji in prepričanji, ter skupaj poklicani, da pokažemo odgovornost in sodelovanje,« so v pismu še izpostavili slovenski škofje.

Pismo slovenskih škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi so nekateri župniki po Sloveniji že prebrali minuli konec tedna med oznanili pri svetih mašah.

Nalaganje
Nazaj na vrh