Zapri
Iskanje

Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 10. 2021 / 05:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2021 / 00:19
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi

Pismo škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi
Kot so škofje zapisali v pismu, je čas koronavirusne bolezni čas preizkušnje, a hkrati priložnost za poglobitev vere in zaupanja v Boga. FOTO: Tatjana Splichal
Slovenski škofje v posebnem pismu za konec epidemije in za edinost v Cerkvi vabijo k molitvi in prošnji, da skupaj premagamo težko krizo epidemije in delitev med nami.

Kot so škofje zapisali v včeraj objavljenem pismu, je čas koronavirusne bolezni čas preizkušnje, a hkrati priložnost za poglobitev vere in zaupanja v Boga. »Tako bomo iz krize izšli prečiščeni in utrjeni v veri ter bodo naša občestva kraj živete vere,« poudarjajo škofje.

Sinodalna pot preverjanja življenja po veri v Kristusa

Spomnili so, da prihajajočo nedeljo, 17. oktobra 2021, vesoljna Cerkev začenja sinodalno pot preverjanja življenja po veri v Kristusa, ki se najprej začenja tako na ravni škofij kot tudi Cerkve v Sloveniji.

Skupaj poklicani pokazati odgovornost in sodelovanje

»Ta nedelja je priložnost, da po vseh naših občestvih namenimo skupno molitev za prenehanje epidemije v naši domovini in da začutimo, kako smo v tem času vsi ena družina, čeprav z različnimi mišljenji in prepričanji, ter skupaj poklicani, da pokažemo odgovornost in sodelovanje,« so v pismu še izpostavili slovenski škofje.

Pismo slovenskih škofov za konec epidemije in edinost v Cerkvi so nekateri župniki po Sloveniji že prebrali minuli konec tedna med oznanili pri svetih mašah.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh