Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje Svete dežele pozivajo k zaustavitvi trgovine z ljudmi na Sinaju

Objava: 23. 03. 2012 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje Svete dežele pozivajo k zaustavitvi trgovine z ljudmi na Sinaju

Znani so mnogi primeri zlorab, poniževanj, mučenj, posilstev in umorov, katerih žrtve so begunci, ki prihajajo predvsem iz Eritreje, Etiopije in Somalije.

Škofje Svete dežele so zelo zaskrbljeni glede afriških prosilcev azila, ki jih kriminalne skupine prisilno zadržujejo na Sinaju. Kot poroča Radio Vatikan, so se ta teden katoliški škofje Svete dežele zbrali na zasedanju v Nazaretu ter ob koncu srečanja pripravili izjavo o beguncih na Sinaju ter pozvali k takojšnji zaustavitvi trgovine z ljudmi, ki že leta poteka na severu Afrike.

Znani so mnogi primeri zlorab, poniževanj, mučenj, posilstev in umorov, katerih žrtve so begunci, ki prihajajo predvsem iz Eritreje, Etiopije in Somalije. Poziv katoliških škofov, ki delujejo na območju Svete dežele, je namenjen tako oblasti v Egiptu in Izraelu kot mednarodni skupnosti, v njem pa pozivajo k spoštovanju mednarodnega človekoljubnega prava ter zaščiti dostojanstva in fizične ter psihološke integritete migrantov. Med enaindvajsetimi podpisniki dokumenta je tudi David Neuhaus, patriarhalni vikar za katoliško skupnost hebrejskega jezika, ki je za Radio Vatikan pojasnil, kako so izjavo izdali zato, da svet ne bi pozabil.

Spomnili so na to, kar je glede omenjenega položaja dejal papež Benedikt XVI. decembra 2010. Razmere se od takrat niso izboljšale. Škofje so želeli izpostaviti usodo teh oseb, da bi jim pomagali, je dejal Neuhaus in dodal, da na razpolago nimajo mnogo načinov, imajo pa glas, da lahko pozovejo svet in oblasti v Egiptu in Izraelu, naj nekaj storijo glede tega zapletenega položaja.

Vikar Neuhaus je zatrdil, da je poziv katoliških škofov najprej namenjen egiptovski policiji, vojski in civilnim oblastem, da bi končale kriminalna dejanja trgovine z ljudmi in da bi afriške begunce obravnavali s spoštovanjem in v skladu z mednarodnim pravom. Izrael tudi pozivajo, naj najdejo osebe, ki so povezane s temi kriminalnimi skupinami na Sinaju. Izraelskim oblastem je namenjen še poziv, naj se osebam, ki so zaprte zaradi ilegalnega vstopa v državo, omogoči stik s Cerkvijo, da bi jim lahko nudili duhovno podporo v teh težkih razmerah. Neuhaus je še dodal, da bi želeli imeti dostop tudi do otrok, ki so po dolgi poti skozi puščavo doživeli številne travme.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh