Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje v Vatikanu pripravljajo sinodo o novi evangelizaciji

Objava: 28. 02. 2012 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje v Vatikanu pripravljajo sinodo o novi evangelizaciji

Tokrat so oblikovali delovni dokument ‘Instrumentum laboris’,ki naj bi izšel poleti, besedilo pa je podlaga za škofovsko srečanje med 7. in 28. oktobrom v Rimu.

Pomanjkanje uspeha pri misijonarjenju in osrednja vloga družine pri prenašanju krščanskega sporočila sta osrednji temi srečanja škofovskega sveta za pripravo škofovske sinode o novi evangelizaciji, ki jo pripravljajo jeseni. Prizadevanja za širjenje krščanskega sporočila trenutno ‘ne obrodijo prav dosti sadu’, so škofje zapisali v izjavi za javnost, ki so jo včeraj predstavili v Vatikanu. Škofovski svet, ki je pristojen za pripravo trinajste redne škofovske sinode je na svojem sedmem srečanju razpravljal o pripravi delovnega dokumenta za omenjeno srečanje. Tako imenovani ‘Instrumentum laboris’, ki naj bi izšel poleti, predstavlja tematsko podlago za škofovsko zasedanje med 7. in 28. oktobrom v Rimu.

Težave, kako ponovno oživiti krščansko vero, lahko pripišemo nasprotujočim kulturnim vplivom, je še zapisano v sporočilu. Ti za kristjane predstavljajo prav poseben izziv. Leto vere, ki ga je razglasil papež Benedikt XVI., ponuja odlično priložnost, da okrepimo svoja prizadevanja za širjenje katoliške vere. Leto vere pričenjamo 11. oktobra letos, zaključilo pa se bo 24. novembra 2013. Škofje so obenem izpostavili družino kot osrednji in osnovni prostor za širjenje vere.

Pripravljalno srečanje, ki se je pričelo že 16. februarja, je vodil generalni tajnik škofovske sinode, nadškof Nikola Eterović. Med udeleženci so bili med drugim predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, prefekt Kongregacije za škofe kardinal Marc Ouellet in priznani nemški kardinal Walter
Kasper. Kot gost se ga je udeležil predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo, nadškof Salvatore Fisichella.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh