Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofovska konferenca se strinja s spremembo zakona o verski svobodi

Za vas piše:
D. O. / SŠK
Objava: 06. 03. 2013 / 10:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofovska konferenca se strinja s spremembo zakona o verski svobodi

Predlog zakona o spremembah zakona o verski svobodi je po mnenju Katoliške cerkve dober, čeprav ne nujen, saj je že obstoječi dober. Novi izboljšuje možnosti za duhovno oskrbo v bolnišnicah in zaporih.

Slovenska škofovska konferenca se strinja z vsebino Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o verski svobodi, ki ga je skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim mag. Matejem Toninom v Državni zbor vložila 28. februarja 2013.

Predlog zakona predvsem izboljšuje možnosti za pravično in učinkovito nudenje duhovne oskrbe bolnikom v bolnišnicah in zapornikom v zaporih. Rešitve predloga zakona krepijo institute sodelovanja verskih skupnosti in države pri napredku človekove osebe in skupnega dobrega. Izboljšujejo raven varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin v Sloveniji in v času ekonomske krize ne prinašajo novih finančnih obremenitev za državni proračun. Predlog zakona tudi ne posega v načelo ločitve države in verskih skupnosti, ki ostajajo svobodne vsaka v svoji ureditvi in delovanju.

Poudarili so tudi stališče, ki so ga lani skupaj s Svetom krščanskih Cerkva in Islamske skupnosti v Sloveniji podali v skupni izjavi, da spremembe obstoječega zakona niso nujne, podpirajo pa vsak predlog za izboljšavo.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh