Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skoraj štiri milijone evrov za negovalno bolnišnico v Novem mestu

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 13. 12. 2021 / 11:15
Oznake: Koronavirus, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 11:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skoraj štiri milijone evrov za negovalno bolnišnico v Novem mestu
Novo mesto ob okljuku reke Krke. FOTO: Wikipedia

Skoraj štiri milijone evrov za negovalno bolnišnico v Novem mestu

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropski denar za ureditev prostorov negovalne bolnišnice v Nove mestu. Od šest milijonov evrov velike naložbe bo Evropski sklad prispeval dobih 3,8 milijona evrov.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta preuredilo stari interni oddelek v Splošni bolnišnici Novo mesto tako, da bo omogočal kakovostne pogoje za neakutno in paliativno bolnišnično obravnavo, pojasnjujejo v vladni službi.

44 postelj za covidne bolnike

Prenovljena stavba bo imela v pritličju predvsem skupne prostore za oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, kot so prostori za izvajanje različnih terapij in delavnic ter dnevni prostor za obiske svojcev, v prvem in drugem nadstropju je predviden oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, v tretjem nadstropju pa oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo in paliativno oskrbo.

V okviru tega projekta bo Splošna bolnišnica Novo mesto pridobila 44 novih postelj za bolnike, obolele za covidom-19.

S to naložbo bo Ministrstvo za zdravje RS izboljšalo pogoje za izvajanje kakovostne zdravstvene dejavnosti v omenjeni bolnišnici, prispevalo pa bo tudi k izboljšanju dostopnosti zdravstvenih storitev v Jugovzhodni Sloveniji, so zapisali v sporočilu za javnost.

Skoraj dve tretjini evropskega denarja

Skupna višina sredstev za projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje RS, znaša 6 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React-EU prispeval dobrih 3,8 milijona evrov.




Letos zagotovili 226 postelj za covidne bolnike

V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so v letošnjem letu namenili že 75,1 milijona evrov za krepitev slovenskega zdravstvenega sistema iz pobude React-EU, »od tega za štiri negovalne bolnišnice 20,1 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj iz virov React-EU. V okviru ureditve negovalnih oddelkov je bilo tako zagotovljenih kar 226 postelj za paciente s covidom-19.«


Nalaganje
Nazaj na vrh