Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škotska vlada proti referendumu o zakonski zvezi

Objava: 19. 07. 2012 / 10:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škotska vlada proti referendumu o zakonski zvezi

Vlada v Edinburghu je zavrnila morebitni referendum glede zakonskega osnutka o širitvi pojma zakonske zveze na istospolna partnerstva.

Škotska vlada je zavrnila razpis referenduma glede zakonskega osnutka o širitvi pojma zakonske zveze na istospolna partnerstva. Kot so poročali britanski mediji, je vladni predstavnik pojasnil, da gre pri tem za vprašanje ‘vesti in ne ustave’. Po navedbah v medijih naj bi do konca meseca vlada odločila, ali bo sprejela zakonski osnutek z novo definicijo zakonske zveze. Najprej se bo s podrobnostmi glede tega vprašanja ukvarjal eden izmed vladnih odborov. Predstavniki istospolno usmerjenih so vladno odločitev pozdravili.

Škotski kardinal Keith O'Brien je v začetku tedna omenjal možnost razpisa referenduma o načrtovani širitvi pojma zakonske zveze. Ljudi bi zanimala ‘temeljna moralna vprašanja’, je pojasnil nadškof v St. Andrewsu in Edinburghu. Odgovorni bi morali ‘zaupati škotskemu narodu in Škotski pustiti, da o tem odloči sama’.

Kot poročajo škotski mediji, nasprotniki vladnih načrtov svarijo pred posledicami nove zakonske definicije zakonske zveze. Pri pobudi ‘Scotland for Marriage’ opozarjajo na možnost kazenske odgovornosti duhovnikov, ki bodo zavrnili poroko istospolnega para. Po navedbah škotskega časnika ‘The Herald’ tamkajšnja vlada skupaj z britansko razmišlja tudi o spremembi zakona o enakopravnosti iz leta 2010, ki prepoveduje razločevanje na podlagi spolne usmerjenosti, s čimer bi preprečili, da nikogar ne bi mogli prisiliti k izvedbi poročnega obreda proti njegovi volji.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/898735933144FE9CC1257A3F002A9D91?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh