Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škotski kardinal prekinil neposredna pogajanja z vlado

Objava: 22. 08. 2012 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škotski kardinal prekinil neposredna pogajanja z vlado

Spor zaradi legalizacije istospolnih zakonskih zvez; Cerkev na Škotskem zahteva razpis referenduma.

V sporu zaradi legalizacije istospolnih zakonskih zvez na Škotskem je kardinal Keith O'Brien prekinil neposredna pogajanja s prvim ministrom Alexom Salmondom. Kardinal je še vedno pripravljen na dialog z vlado, je za medijsko hišo BBC pojasnil tiskovni predstavnik edinburghškega nadškofa, vendar ni nujno, da bo vanj osebno vpleten, posebej če bo še naprej stališče Cerkve ‘povsem spregledano’.

Povabilo na razpravo o novi zakonodaji s skupino vladnih ministrov je kardinal O’Brien izključil. V pismu namestnici prvega ministra, Nicoli Sturgeon, je kardinal po navedbah BBC-ja prosil, da bi pogovori med vlado in Cerkvijo odslej potekali na ravni uradnikov oziroma pooblaščencev.

Škotska vlada je napovedala, da bo še letos sprejela spremembo zakonodaje, ki bo dopuščala istospolne zakonske zveze. Prve istospolne poroke naj bi bile mogoče leta 2015. Kardinal O'Brien je zahteval razpis referenduma glede omenjenega vprašanja, vlada pa je to možnost odločno zavrnila.

Tiskovni predstavnik vlade je pojasnil, kako neizbežno je, da pri političnih vprašanjih prihaja do različnih mnenj med ministri in cerkvenimi predstavniki. ‘Osebni odnos’ med prvim ministrom in kardinalom je sicer ‘izvrsten’, kar velja tudi za ministrove odnose z visokimi cerkvenimi predstavniki ostalih veroizpovedi. Prvi minister po navedbah vladnega predstavnika kardinala O’Briena ‘izredno ceni’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh