Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skozi sveta vrata v Petrovo baziliko le z vstopnicami

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 08. 2015 / 07:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skozi sveta vrata v Petrovo baziliko le z vstopnicami

Skozi sveta vrata v Petrovo baziliko le z vstopnicami

Rezervacija termina obiska preko spleta ali v romarskem uradu poleg Angelskega gradu.

Ni vstopa brez vstopnice: kdor v bližajočem se svetem letu v baziliko sv. Petra želi vstopiti skozi sveta vrata, potrebuje vstopnico. Obvezna prijava z navedbo osebnih podatkov naj bi zmanjšala varnostno tveganje in poskrbela za enakomeren pretok romarjev, je po navedbah italijanskih medijev minuli konec tedna pojasnil namestnik vodje rimskega romarskega urada, Liberio Andreatta. Vstopnice so na voljo brezplačno.

Rezervacija termina obiska je po Andreattovih besedah možna preko spleta ali v romarskem uradu v bližini Angelskega gradu. Na Ulici sprave, ki vodi proti Trgu sv. Petra, bo stala varnostna zapora, mimo katere bo mogoče priti le z ustrezno vstopnico.Poleg zastojev in skrbi zaradi morebitnih terorističnih napadov so po navedbah Andreatte ukrepu botrovali tudi pastoralni pomisleki: papež Frančišek je izrazil željo, da verniki skozi sveta vrata ne bi vstopali »mehanično«, ampak zbrano in razmišljujoče.

Sveto leto se prične 8. decembra letos in bo trajalo do 20. novembra 2016. V tem času v Rimu pričakujejo okoli 33 milijonov romarjev. Vhod skozi sveta vrata v okviru romanja simbolizira prehod iz krivde v milost. V povezavi z molitvijo, spovedjo in evharistijo lahko verniki ob tem prejmejo popolni odpustek.

Spletna stran za rezervacijo vstopnic: www.operaromanapellegrinaggi.org

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh