Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivnost Svete Trojice

Za vas piše:
K. C.
Objava: 29. 05. 2015 / 09:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skrivnost Svete Trojice

Skrivnost Svete Trojice

Binkoštim sledi nedelja Svete Trojice, ki je sestavni del krščanske vere v enega Boga v treh osebah: Očetu, Sinu in Svetemu Duhu.

Foto: Marjan Smerke

Binkoštim sledi nedelja Svete Trojice, ki je sestavni del krščanske vere v enega Boga v treh osebah: Očetu, Sinu in Svetemu Duhu. V to skrivnost se danes poglabljamo pri bogoslužju.

Tudi če govorimo o treh osebah, so vse tri vedno povezane in nobena ne deluje brez sodelovanja drugih dveh. Oče je Stvarnik vsega, Jezus Kristus je svet odrešil, Sveti Duh ki pa izhaja od obeh, posvečuje. Sicer so vse osebe eno počelo stvarjenja, stvarjenje pa je hkrati povezano z razodetjem in odrešenjem po Jezusu Kristusu, stvarstvu pa se posreduje po Svetem Duhu.

»Kristjani smo krščeni v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha, s čimer postanemo tudi člani Cerkve. Skrivnosti enega Boga v treh osebah verujočim ni dano spoznavati samo z razumom, temveč tudi na osnovi milostnega daru vere ter Božjega razodetja Jezusa Kristusa,« so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Povzeto po SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh