Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skromno kosilo v Assisiju

Objava: 28. 10. 2011 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skromno kosilo v Assisiju

Papež Benedikt XVI. je sedel za mizo s petnajstimi vodji delegacij različnih svetovnih verstev.

Preprost riž z zelenjavo, salata in sadje so bili na jedilniku včerajšnjega molitvenega srečanja za mir v Assisiju, ko so za mizo skupaj sedli papež Benedikt XVI. in drugi visoki predstavniki svetovnih verstev, je medijem oznanil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Ob eni uri popoldan se je včeraj k obedu zbralo tristo gostov, predstavnikov enaintridesetih krščanskih Cerkva in dvanajstih svetovnih verstev, ki so imeli na razpolago poltretjo uro, da so zaužili skromni obrok in si nato v ločenih prostorih vzeli nekaj časa 'za tišino, razmišljanje in molitev'.

Papež Benedikt XVI. je po navedbah p. Lombardija sedel za mizo s petnajstimi vodji delegacij različnih svetovnih verstev. Na njegovi desno je sedel ekumenski patriarh Bartolomej I., na levo pa anglikanski primas nadškof Rowan Williams.

S preprostim kosilom so udeleženci molitvenega srečanja za mir po navedbah prirediteljev želeli poudariti 'soudeležbo pri trpljenju številnih mož in žena, ki jim ni dano poznati miru' in jim s tem izraziti svojo solidarnost. Kot je še dejal p. Lombardi, gostje niso pili vina, pač pa vodo in sadni sok.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh