Zapri
Iskanje

»Skupaj počastimo Gospoda in njegovo Mater«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 03. 06. 2022 / 13:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2022 / 14:00
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Skupaj počastimo Gospoda in njegovo Mater«

»Skupaj počastimo Gospoda in njegovo Mater«
Dan za Magnificat bo letos na Zaplazu. FOTO: Tatjana Splichal
Uredništvo revije Magnficat letos pripravlja že 9. dan za Magnificat, ki bo v soboto, 4. junija, na Zaplazu.

»V uredništvu mednarodne bogoslužno-molitvene revije Magnificat, ki se bliža že deseti obletnici izhajanja v slovenskem jeziku, vsako leto pripravimo Dan za Magnificat, ki je namenjen rednim poveličevalcem in poveličevalkam, pa tudi tistim, ki se še niso od blizu seznanili s to revijo, da jo spoznajo. Navadno v bližini praznika Marijinega obiskanja poromamo v eno od Marijinih svetišč pri nas,« pojasnjuje br. Miran Špelič, urednik slovenske izdaje revije Magnificat

Br. Miran Špelič. FOTO: Tatjana Splichal

»Tako smo obiskali že vse škofije razen novomeške, letos pa gremo to soboto na Zaplaz, kamor vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite. Zbirati se začnemo ob pol desetih in bomo dopoldne molili in prisluhnili predavanju Gregorja Čušina. Popoldne pa bomo od druge ure dalje poslušali družine, ki bodo s pesmijo častile Marijo, ter si ogledali film o Lojzetu Grozdetu. Dan za Magnificat bomo zaključili ob 17. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval novomeški škof Andrej Saje. Pridite, da skupaj počastimo Gospoda in njegovo Mater,« vabi br. Miran. 

Natančen urnik jutrišnjega dne si preberite na tej povezavi. Dogajanje na Zaplazu bomo v besedi in sliki spremljali tudi na naši spletni strani. 

Na Dan za Magnificat vse bralce toplo vabi tudi Barbara Kastelec, koordinatorka revijalnega programa pri založbi Družina: »Romanje na Zaplaz je tudi izraz zahvale, da nas Bog tako zvesto nasičuje s svojo Besedo, ki jo iz dneva v dan prebiramo v Magnificatu. Da se po dveh letih spet srečujemo v živo, je tudi dokaz živosti naše vere, ki se je utrdila v preizkušnji, in signal, da ostajamo trdno povezani v občestvo, ki moli za vso Cerkev.« 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh