Zapri
Iskanje

In skupaj sta zaspala v noč...

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 26. 08. 2021 / 09:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 09:19
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

In skupaj sta zaspala v noč...

Uvodnik

Starozavezna knjiga o Tobitu se zaradi nemogočih zapletov bere že skoraj kot telenovela. In vendar dokazuje, da lahko Bog poseže tudi v najbolj zapletene in brezupne življenjske situacije.

Pošteni Tobit je pahnjen v izgnanstvo, nato še enkrat pregnan iz mesta zaradi svojih dobrih del, ko mu (zaradi zvez in poznanstev) spet vrnejo ženo in sina, oslepi zaradi vrabčjega iztrebka. Ko žena kot plačilo za svoje delo dobi kozjega mladiča, smo priča še zakonskemu prepiru. In potem Tobit moli. Hkrati v drugem kraju moli tudi Sara, Tobitova sorodnica, ki je imela že sedem mož, pa nobeden ni preživel poročne noči. Nato v zgodbo vstopi angel Rafael.

Tobit sina Tobija pošlje po svoj delež denarja v neko drugo mesto. Angel Rafael, ki se izdaja za mladeniča, spremlja Tobija na nevarni poti. Vodi ga v Sarino hišo, kjer njen oče ugotovi, da Sara po postavi pripada Tobiju, saj je njihov sorodnik. Še tisto noč mu jo dajo za ženo. Da pa ne bi tudi Tobija doletela zla usoda prejšnjih sedmih snubcev, mu Rafael svetuje, naj pred spolnim odnosom molita. In sledi eden najlepših opisov zakonske spolnosti: »In zdaj si vzamem svojo sestro, ne iz nečistovanja, ampak iz resnice. /.../ daj, da skupaj doseževa starost. Nato sta drug drugemu rekla: 'Amen!' 'Amen!' In skupaj sta zaspala v noč.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh